SVP u taekwondou: Tri zlata u Koreju, Hrvati do 2. kola

DRUGOG dana 15. svjetskog vojnog prvenstva u taekwondou, koje se održava u Zagrebu, Miroslav Pavlinić je u lakoj kategoriji odlukom sudaca poražen u prvom kolu od Turčina Ramazana Yapraka.

Dvoboj je završio rezultatom 5:5. Prvotno je zbog nadmoći pobjeda dodijeljena hrvatskom predstavniku. No, turska se je reprezentacija žalila na tu odluku, pa su suci nakon polusatnog vijećanja pobjedu ipak dodijelili Turčinu Yapraku.

Drugi predstavnik Hrvatske vojske Ivan Daskijević u prvom kolu bantam kategorije pobijedio je predstavnika Libije Yousefa Mohameda 2:0. U drugom kolu susreo se s turskim predstavnikom Eminom Demirom. Nakon dominacije u borbi, Daskijević je pri rezultatu 3:3 zbog opomene diskvalificiran.

Sutra se bore dva hrvatska predstavnika - Martinčić Rukavina u pero-lakoj kategoriji i Tomislav Miščančuk u muha kategoriji.

Danas su najviše uspjeha imali borci iz Južne Koreje, koji su osvojili tri zlata. Kod muškaraca u bantam kategoriji slavio je Eui Chul Kim, a u lakoj Woo Dae Jeong. Treće zlato za Koreju donijela je Suk Youl Kang u srednjoj kategoriji. U bantam kategoriji kod žena na najviše se postolje popela Linfang Zhu.

Pročitajte više