Talijani slave Inter: "Hrabrost i sreća ne stoje na strani poraženih - naš nogomet i dalje živi"

DAN nakon velike pobjede milanskog Intera nad Bayernom na Allianz Areni (3:2) i plasmana u četvrtfinale nogometne Lige prvaka talijanski mediji slave aktualnog nacionalnog i europskog prvaka.

Podsjećamo, Bayern je na San Siru u prvom susretu slavio 1:0, a u uzvratu je na Allianz Areni imao vodstvo 2:1 sve do posljednjih pola sata igre. Onda je golovima Wesleyja Sneijdera i Gorana Pandeva Inter došao do preokreta i plasmana među osam najboljih na osnovi gol(ov)a više u gostima.

Gazzetta dello Sport tako donosi tekst u kojem stoji:

"Sa strahom koji se uvukao u sve igrače, njemački prvaci počinili su samoubojstvo. Iza Interovog uspjeha stoji iskorištenost velikih pogrešaka Bayerna koji je imao veliku prednost. U nogometu se pogreške skupo plaćaju, a minhenska momčad napravila ih je previše. Van Gaalova momčad počela se gubiti kad je Robben napustio igru."

Corriere dello Sport donosi naslov " Legendarni trijumf Intera" nakon čega se nastavlja u tekstu:

"Nezaboravnom predstavom Inter je ispisao novo poglavlje nogometne povijesti. Uspjeh u Münchenu, uzbudljiv kao nikad dosad, jedno je od najsjajnijih poglavlja u Interovoj povijest unatrag 50 godina. Interov uspjeh vođen je fantastičnim Samuelom Eto'om, sigurno jednim od najvećih nogometaša svijeta, koji je uništio Bavarce".

"Postoji razlog zbog kojeg je Inter prvak Europe. Hrabrost i sreća ne stoje na strani poraženih. Inter je i dalje vitalna momčad, a talijanski nogomet i dalje živi. Plavo-crni su pronašli način da ostanu živi i nastave se boriti", piše La Stampa.

Pročitajte više