Talijani tvrde: Ivan Jurić uskoro preuzima Benevento

Foto: Getty Images

NAKON što je početkom studenoga protekle godine razriješen trenerske dužnosti u Genoi, Ivan Jurić (42) pred novim je angažmanom.

Talijanski dnevnik Il Mattino piše kako će hrvatski nogometni stručnjak uskoro biti imenovan novim šefom stručnog stožera u Beneventu, talijanskom klubu koji će nakon povijesne prvoligaške sezone biti relegiran u drugu ligu. Prema sadašnjim saznanjima, sadašnjem treneru Robertu De Zerbiju tekući ugovor - koji istječe 30. lipnja - neće biti produljen.
 
Ivan Jurić dobro je poznato ime talijanskog nogometa. Igrajući za Crotone (2001. - 2006.), pa Genou (2006. - 2010.) u kojoj se umirovio, na Apeninskom poluotoku privrijedio je svojevrsni legendarni status. Osim spomenutih talijanskih klubova, nastupao je za Hajduk te Sevillu i Albacete.
 
Nakon umirovljenja posvetio se trenerskom poslu pa je isprva bio pomoćnik Giana Piera Gasperinija u Genoi, Interu i Palermu. Samostalnu karijeru započeo je krajem rujna 2013. godine kao glavni trener Genoinog juniorskog tima. S Crotoneom je 2016. godine izborio povijesnu prvoligašku promociju, a početkom studenoga protekle godine smijenjen je u Genoi zbog rezultatske krize.

Pročitajte više