Talijani zabijaju kao na traci: Bonucci otkrio zašto su tako hladni pred golom

Twitter: Leonardo Bonucci

CONTEOVA Italija uz Hrvatsku je ostavila najbolji dojam nakon dosadašnjih utakmica prvog kola Europskog prvenstva. Protiv Belgije (2:0) zabili su u 11 uzastopnoj utakmici, niz kakav nisu imali od 2006. kad su osvojili svoj posljednji naslov svjetskog prvaka. Nakon demonstracije sile na otvorenju turnira Leonardo Bonucci na Twitteru je otkrio zašto su Giaccherini, Pele i društvo tako hladni pred golom, oporavljaju se na -110 Celzijevih stupnjeva.

Uoči utakmice društvene mreže bile su pune komentara kako je ovo najgora Italija u povijesti, izuzev Juventusove obrane i klasnog golmana. Nogometni analitičari pisali su "Tko je ovaj Giaccherini i što on radi u prvoj momčadi viceprvaka Europe?" Po prvom sučevom zvižduku, komentatori na društvenim mrežama stavljali su statuse kako je Hazard raspoložen i kako izgleda oran za igru. Belgija je prijetila, izgledala odlično, nitko nije rekao ni riječ o Talijanima, ali jedna Bonuccijeva lopta i hladna Giaccherinijeva egzekucija promijenili raspoloženje, naravno i komentare.

Zli Mirrorov community menadžer odgovorio je na tvit u kojem se britanski kolega zapitkivao "Zašto je Giaccherini prvotimac?" - "Evo zašto...". Taj Giaccherini i "najgora Italija u povijesti" poigrali su se s Belgijcima i nastavili svoj sjajan niz od 11 utakmica u kojima su zabili barem po gol. Talijani, čini se, nisu jedino majstori defenzive, znaju i zabiti, a Conteov posljednji turnir na klupi talijanske reprezentacije mogao bi ih napokon odvesti do naslova Europskog prvaka. Čekaju ga od 1968. godine, predugo za reprezentaciju koja u svojoj vitrini ima četiri naslova svjetskog prvaka.


Bonucci i društvo ušli su u formu u pravom trenutku, iako talijanski klubovi ove godine u europskim natjecanjima nisu igrali značajniju ulogu, upravo bi im ta svježina mogla biti prednost pred ostalim izravnim konurentima za naslov na Euru. Nakon jučerašnje pobjede protiv Belgije ohladili su glave na -110 celzijevih stupnjeva u specijalnim komorama, koje su zamijenile namakanje nogu u bolnim kantama leda. Sudeći po ovoj fotografiji talijanski reprezentativci uživaju u krio-prostorijama i hladne glave očekuju svoj sljedeći ispit na putu prema novom finalu Eura.

 

Pročitajte više