TALIJANSKA TELEVIZIJA IZ PROTESTA EMITIRALA DERBI BEZ KOMENTATORA "Želimo gledati SP, iako Italija ne igra!"

Foto: Getty Images

TALIJANSKA televizijska postaja RAI Sport emitirala je posljednji susret četvrtfinala talijanskog kupa između Juventusa i Torina bez televizijskog komentatora u znak prosvjeda što RAI prvi put u povijesti neće prenositi utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva.
 
Prava za prijenos 64 utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji za 93 milijuna dolara otkupio je Mediaset, najveća komercijalna talijanska televizija koju je 1987. godine oformio bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi.
 
Talijanska državna televizija RAI - koja godišnje za sport odvaja 200 milijuna eura - ostala je bez televizijskih prava za Svjetsko prvenstvo, a nema pravo prenositi niti jednu utakmicu Serie A jer su prava podijelili Sky i Mediaset.
 
"Smatramo neprihvatljivim da je sport sada privilegij za one koji si mogu priuštiti pretplatu na pay-tv. Želimo sport za svakoga i za sve", izjavili su novinari i ostali zaposlenici RAI-a dodavši:
 
"Ispričavamo se zbog neugodnosti, no ovo je neophodan prosvjed. Građani koji plaćaju televizijsku pristojbu imaju pravo besplatno gledati najvažnije sportske događaje."
 

Pročitajte više