Talijanski novinar usporedio Mandžukića i Pogbu: "Ne bi promijenio prošlost, ali..."

Foto: EPA

PAUL POGBA (29) se u srpnju prošle godine vratio u Juventus iz Manchester Uniteda, ali je u cijeloj sezoni odigrao samo 35 minuta zbog ozljede i operacije koljena, nakon čega je po povratku ozlijedio butni mišić te ga ponovno neće biti par tjedana. Novinar La Gazzette Dello Sporta Nino Minoliti napisao je tekst o francuskom veznjaku.

"Jasno je da je Pogbin dolazak bio promašaj, i to ne samo financijski. Budući da je odigrao mizernih 35 minuta ove sezone, mogao bi se barem odreći bonusa u svom ugovoru, kao što je klub već tražio od njega. Ne traži se od njega da se odrekne plaće, kao što je to napravio veliki Fernando Redondo kada je iz Reala došao u Milan, a zatim se odmah teško ozlijedio", napisao je Minoliti.

"Mandžukić se odrekao plaće u Milanu"

"Ne traži se od Pogbe ni da igra za minimalnu plaću, kao što je to učinio Damiano Tommasi u Romi kada se vratio nakon duge pauze. A ne mora se odreći ni mjesečne plaće od 250 tisuća eura, kao što je ne tako davno napravio Mario Mandžukić u Milanu.

Ali znak, potez, časna gesta, kako se nekad govorilo, bili bi poželjni i - dopustite nam, Pogba - očekivani. Prošlost se time ne bi promijenila, naravno, ali budućnost bi. Može napraviti malu kompenzaciju klubu koji ga je dočekao. Ljudi bi to cijenili, a i Paul bi osjetio olakšanje. Neka razmisli, ima vremena", zaključio je talijanski novinar.

Pročitajte više