Težak period za rukometaše: Goluža krpa momčad za Španjolce

HRVATSKA RUKOMETNA reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči puta u Španjolsku gdje u četvrtak igraju utakmicu kvalifikacija za Euro 2012.

Teška utakmica zadaje još više briga izborniku Slavku Goluži koji mora složiti momčad bez nekoliko važnih igrača koje su pokosile razne ozljede. Uzvrat sa Španjolcima je sljedećeg vikenda u Splitu. Hrvatska je oslabljena, još su i friške rane sa Svjetskog prvenstva u Švedskoj, ali vremena za plakanje nema.

"Dvije jako teške utakmice. Šta je tu je, kako njima tako i nama. Ima par novih imena tu, vidjet ćemo, povrede su učinile svoje. Ova dva dana ćemo pokušati posložit se najbolje što možemo i spremni dočekati utakmice. Španjolska je jako dobra reprezentacija koja može svakoga pobijediti. Mi u ovom trenutku trebamo razmišljati o sebi. Znamo da su u euforiji i što nas čeka, ali suprotstavit ćemo im se na najbolji mogući način i pokušati već u prvoj utakmici odraditi dobar posao", rekao je Goluža.

Situacija oko donedavno standardnog vratara reprezentacije i dalje je jako zanimljiva javnosti. Goluža ga je izostavio zbog slabije forme, a s time se, navodno, složio i sam Alilović.

"Razgovarao sam s Mirkom nekoliko puta i korektno je postupio. Dogovorili smo se da preskoči ovu utakmicu. Rekao mi je da je bolje da netko drugi brani, a ja ne mogu reći da se ne slažem s njim", rekao je izbornik.

Bez Alilovića, za mjesto na golu kandidiraju Šego, Pešić i Nikola Blažičko, koji se vratio u reprezentaciju nakon 2006. godine.

"Sigurno da sam sretan i zadovoljan. Nisam došao ovdje na izlet, znam što me očekuje, Dat ću svoj maksimum da pomognem ekipi. Svatko ima svoj zadatak, a ja ću svoj ispunit najbolje što mogu. Sigurno je da su Španjolci opasni, a ako želim dobar rezultat golmani moraju dati veliki obol", rekao je Blažičko.

"Bitne su za nas ove utakmice da se posložimo, poslije svega što je bilo u Švedskoj. Moramo sve zaboraviti, odigrati dobru utakmicu u Španjolskoj i u Splitu završiti posao.", rekao je Vedran Zrnić.

Prema novim informacijama, Denis Buntić će izostati zbog viroze, pa je umjesto njega pozvan Luka Stepančić. Blaženko Lacković izostat će zbog ozljede ramena, a nedostajat će i Tonči Valčić koji je operirao slijepo crijevo.

Pročitajte više