HNL

Tko će s Dinamom u Ligu prvaka? Ovo je raspored do kraja sezone HNL-a

Grafika: Index

DO KRAJA HNL-a ostalo je šest kola, a borba za drugo mjesto na ljestvici, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, trajat će do posljednjeg kola.

Četiri momčadi nagurale su se u samo dva boda razlike i situacija je takva da bi svaki bod do kraja sezone mogao odlučivati o tome tko će uz Dinamo predstavljati HNL u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Na papiru najlakši raspored ima Lokomotiva, a najteži Osijek, a važno je naglasiti da u Europu vodi i peto mjesto, što znači da su sve četiri momčadi gotovo pa osigurale nastup u europskim natjecanjima sljedeće sezone. 

 

Lokomotiva jedina ne igra protiv Dinama

Momčad Gorana Tomića ranije je izborila finale Kupa, a pobjedama nad Dinamom i Hajdukom uspjela je doći i do drugog mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Sada bi tu htjela ostati do kraja.

Lokomotiva u sljedećem kolu gostuje kod Istre u Puli, a zatim je čekaju dvije utakmice u Kranjčevićevoj, s Varaždinom i Interom. U posljednja tri kola ide na noge Slaven Belupu, dočekuje Goricu i onda u posljednjem kolu ima okršaj s Osijekom.

Osijek čekaju tri paklena kola

Osijek je nastavak sezone otvorio ispadanjem iz Kupa od Rijeke, ali je zato u četiri kola nastavka osvojio najviše bodova od svih klubova, čak 10. 

Time se potpuno vratio u igru za drugo mjesto. U sljedeća tri kola čeka ga paklen raspored. Prvo je na redu gostovanje kod Dinama, zatim će u Gradskom vrtu dočekati Rijeku, a onda slijedi i gostovanje na Poljudu.

U posljednja tri kola igra kod kuće s Istrom, zatim gostuje u Varaždinu te dočekuje Lokomotivu. Ako preživi derbije u sljedeća tri kola i ne izgubi korak s ostalima, mogao bi u finišu sezone povući prema drugom mjestu. 

Rijeka ima uteg finala Kupa

Rijeka je izbacila Osijek u polufinalu Kupa i činilo se kao da potpuno spremna ulazi u nastavak sezone, a onda je u četiri kola HNL-a ozbiljno podbacila. 

Sljedećeg vikenda na Rujevicu stiže Gorica, zatim će momčad Simona Rožmana gostovati kod Osijeka i kod kuće odmjeriti snage s Dinamom.

U posljednja tri kola mora u Zaprešić i na Poljud te u posljednjem kolu dočekuje Istru. Osim toga, do kraja sezone Rijeku čeka i finale Kupa s Lokomotivom.

Hajduk odmah na noge neugodnom Belupu

Momčad Igora Tudora u nastavak sezone je ušla s dvije pobjede protiv Intera i Istre, a onda je u posljednja dva kola doživjela poraze od Varaždina i Lokomotive.

Nisu to rezultati kojima su se nadali, a Splićane vjerojatno ne veseli ni to što im u sljedećem kolu na Poljud dolazi Slaven Belupo, s kojim već poslovično imaju dosta problema.

Nakon toga Hajduk ide na gostovanje kod Gorice, a nakon toga ih čekaju redom: Osijek kod kuće, Dinamo na Maksimiru i Rijeka kod kuće. U posljednjem kolu Hajduk gostuje kod Intera. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više