NBA

Tko će uzeti suludi ugovor preplaćene NBA zvijezde? Jedan je favorit

Foto: EPA-EFE

SINOĆ se nastavio najuzbudljiviji prijelazni rok u povijesti NBA lige, kada su Houston Rocketsi u zamjenu za Russella Westbrooka u Oklahomu poslali Chrisa Paula i pickove na draftu.

Westbrook i Harden su stari suigrači iz Oklahome, ali posljednji put su zajedno igrali 2012. nakon što je Harden poslan u Rocketse. Samo sezonu prije igrali su NBA finale koje su izgubili od Miami Heata. Od tada, obojica se nisu uspjeli tamo vratiti.

S druge strane, budućnost Chrisa Paula i dalje nije sigurna. Ima 34 godine i jedan od najlošijih ugovora u ligi s obzirom na njegove izvedbe na terenu i stalne ozljede pa će ga Oklahoma pokušati proslijediti negdje drugdje.

Miami glavni kandidat za Paula

To neće biti nimalo lagano jer jako malo franšiza u svojoj ekipi želi imati 34-godišnjaka koji se može ozlijediti u svakom trenutku, a sljedeće sezone će primiti 38 milijuna dolara plaće, sezonu nakon toga 41 milijun, a onda će s 36 godina na leđima dobiti čak 44 milijuna. Prošlo ljeto dogovorio je novi ugovor s Rocketsima vrijedan 160 milijuna na četiri godine, ali GM Houstona Daryl Morey ubrzo je shvatio kakvu je pogrešku napravio.

Jedna od rijetkih ekipa koja bi mogla tradeati za Paulov ugovor je Miami Heat. Miami je u ovom prijelaznom roku potpisao Jimmyja Butlera i dovođenjem Paula bi gotovo sigurno ušli u doigravanje na Istoku.

Paul, iako u godinama, jedan je od najboljih razigravača u povijesti NBA lige i zajedno s Butlerom bi sigurno mogao odvesti Heat do doigravanja ako bi ostao zdrav, iako ne pruža kvalitetne partije kao dok je bio u naponu snage. Interes Miamija potvrdio je i najupućeniji NBA insajder, Adrian Wojnarowski.

"Tržište za Paula je malo, ali Miami je na vrhu te liste. Oklahoma bi ga htjela proslijediti što je prije moguće. Njihova nada je da CP3 ne zaigra nijednu utakmicu u Thunderovom dresu", rekao je Woj u emisiji ESPN-a.

Miami je pretprošle sezone posljednji put igrao u doigravanju kada su izgubili od 76ersa u pet utakmica. 

Pročitajte više