HNL

Tomić nakon rušenja Dinama: Da, da, pustili su nam...

Foto: Pixsell

LOKOMOTIVA je sinoć u 28. kolu HNL-a u Kranjčevićevoj pobijedila Dinamo 1:0 golom u 90. minuti i nastavila utrku s Hajdukom i Rijekom za drugo mjesto, koje vodi u Ligu prvaka.

Trener Lokomotive javio nam se jutro nakon pobjede. Očekivali smo da je na kavi i da barem malo slavi veliku pobjedu, ali Tomić i Lokomotiva ne staju.

"Nema odmora. Idem na trening, nema pauze, gazimo dalje. Naravno da sam presretan zbog jučerašnje pobjede jer nam je ona definitivno bila ključna za nastavak sezone. Da smo izgubili, bilo bi jako teško zadržati korak s Hajdukom i Rijekom, ali ispalo je najbolje", kaže Tomić.

Njegova momčad preživjela je prvo poluvrijeme protiv Dinama koji je imao dvije odlične prilike, ali je Lokomotivin golman Grbić sjajno reagirao.

"Istina, nismo zapucali na gol u prvom poluvremenu, ali imali smo par dobrih situacija koje su nešto obećavale. Drugo poluvrijeme smo odigrali sjajnu utakmicu, taktički perfektnu, ali nismo mogli protiv Livakovića. Kakav je to golman... Uvijek je raspoložen protiv nas. Na Maksimiru je Uzuniju obranio penal, jučer je skinuo čuda. Jako dobro smo igrali pred kraj utakmice i stiskali i mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Tomić.

Malo koji trener "manjih" klubova u HNL-u može se pohvaliti s tri pobjede protiv Dinama u manje od tri godine. Kad je preuzeo momčad u prosincu 2017. godine, Tomić je u prva dva pokušaja razbio Jurčevićev Dinamo 3:1 pa Cvitanovićev 4:1 na Maksimiru. Ovo mu je treća pobjeda, a izvukao je i jedan remi uz šest poraza. Od kad je on na klupi, Dinamo je prekinuo dominaciju u međusobnim susretima i dojam je da Lokomotiva s puno više žara igra protiv kluba s kojim je uvijek bila u dobrim odnosima.

Smetaju mu priče o puštanju

Gol iz penala u 90. minuti opet će baciti sumnje na taj odnos, iako bi Lokomotiva jučer puno ranije riješila susret da nije bilo nevjerojatnog Livakovića.

"Da, da, sigurno nam je pustio Dinamo. Ma, svi u ovoj ligi puštaju svima. Stvarno mi je više smiješno slušati te priče. Ubijamo se tu i ja i igrači, treniramo, radimo i poginemo za pobjedu i onda se priča da je netko nekome pustio. To stvarno više nema smisla", kazao je Tomić.

Lokomotivu sad čekaju dvije teške utakmice. U utorak gostuje na Rujevici, a sljedećeg vikenda dočekuje Hajduk. No nakon toga je čekaju tri lakše utakmice u gostima kod Istre te kod kuće protiv Varaždina i Intera.

"Za nas je ova utakmica bila apsolutno ključna. Naš cilj prije sezone bio je plasirati se u Europu i to nam je i dalje glavni cilj. Sve iznad toga bilo bi fantastično. No samo da mi matematički osiguramo jedno od prvih pet mjesta pa ćemo lako dalje. Naravno, ako nam se pruži prilika za to drugo mjesto mislim da je nećemo ispustiti. Ulaskom u finale Kupa dobili smo strašno puno samopouzdanja, a igrači uživaju na terenu", rekao je Tomić.

Lokomotiva u kvalifikacijama za Ligu prvaka?

"Moram reći onu izlizanu frazetinu, idemo utakmicu po utakmicu. Ali da, da mi je netko rekao da bismo mogli biti drugi nakon ona tri poraza na startu prvenstva i gol razlike 0:7...", zaključio je Tomić.

Pročitajte više