Torino čeka Marka Pjacu: Posao težak oko 25 milijuna eura!

Foto: Facebook

MARKO PJACA jutros je u Skopju gotovo sigurno odradio posljednji trening s Dinamom. S klubom će se vratiti u Zagreb, a potom bi trebao produžiti za Torino. Najveći nogometni posao ljeta u Hrvatskoj odavno je dogovoren, a finalizacija je pitanje sata. Pjaca je odabrao Juventus, potvrdili su nam kasno sinoć reporteri Gazzette dello sport ono što već tjednima znamo. Milan je nudio više novca, ali talijanski prvak Pjacin je izbor. Dobar background, igrački i menadžerski, omogućio mu je taj izbor.

Kako doznajemo, odšteta za hrvatskog reprezentativca kreće se od 23-25 milijuna eura (ovisno o izvoru), s uključenim bonusima. Juventus stadium spreman je za predstavljanje "brzog, sjajnog tehničara i svestranog ofenzivca", opisuju kolege u Italiji.

Ističu ga i kao zamjenu za desno krilo Cuardada koji se nakon fiksne jednogodišnje posudbe vraća u Chelsea. Iako može odraditi tu ulogu, kao i onu drugog napadača, Pjaca je prije svega lijevo krilo gdje će tražiti svoju minutažu, i to vjerojatno kada Juventus bude lovio rezultat u ofenzivnijoj varijanti, s krilom umjesto napadačkog beka.

Talijanski analitičari u Allegrijevih 3-5-2 Pjacu vide samo kao zamjenu za Mandžukića, uz Dybalu u vrhu napada.

Napoli uporno zove zbog Roga

Pjaca sinoć nije nastupio u Skopju na otvaranju Dinamove sezone. Službeno je uzrok povišena temperatura, a neslužbeno: nikome nije bilo u interesu da zaigra i riskira ozljedu u drugom pretkolu Lige prvaka.

Drugi Dinamov ljetni eksponat Marko Rog igrao je i zabio Vardaru. Njegova prodaja nije bila u planu, tvrdi Dinamo, no Napoli je uporan čak i nakon što je otpao paket s Pjacom, vrijedan preko 30 milijuna eura. Za Roga, kako doznajemo, nude oko 12 milijuna eura.

Dodajmo da talijanski novinari zaradu pripisuju Zdravu Mamiću, koji i dalje iz savjetničke sjene vodi Dinamove poslove.

Pročitajte više