Torino: Elias Umjesto Pruche, Korejci zajedno i na otvaranju

NAPADAČ NHL momčadi New Jersey Devils Patrik Elias zamijenit će u češkoj olimpijskoj reprezentaciji u hokeju na ledu ozlijeđenog Petra Pruchu bez New York Rangersa.

Prucha, koji ove sezone odlično igra u paru s najvećom češkom zvijezdom Jaromirom Jagrom, morao je otkazati nastup u Torinu zbog ozljede koljena koja će ga odvojiti od leda na mjesec dana.

Elias se tek nedavno vratio na led nakon što se veći dio sezone liječio od žutice koju je dobio tijekom igranja u Rusiji prošle sezone.

Olimpijci Koreje zajedno i na otvaranju

Reprezentacije Sjeverne i Južne Koreje po prvi puta će na otvaranju Zimskih olimpijskih igara zajedno sudjelovati u svečanosti otvaranja.

Korejske olimpijske delegacije uspjele su postići dogovor i sportaši iz obje zemlje će na ceremoniji otvaranja zajedno ući na olimpijski stadion.

To neće biti jihov zajednički izlazak jer su se sportaši obiju Koreje prvi puta zajedno pojavile na defileu na olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine.

Za vrijeme otvaranja zatvorena zračna luka

Za vrijeme službene ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara zrakoplovna luka u Torinu bit će zatvorena iz sigurnosnih razloga.Na torinsku zrakoplovnu luku neće biti moguća slijetanja niti uzlijetanja zrakoplova. Očekuje se da će aerodrom biti zatvoren tri sata.

Za vrije ZOI za sigurnost će brinuti oko 15.000 policajaca i pripadnika vojske, a u cijeli projekt će biti uključene i postrojbe NATO-a, te dva izviđačka zrakoplova AWACS koja bi trebala pomoći u sprječavanju možebitinih terorističkih napada.

Pročitajte više