U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

Transferi i glasine dana: Pep dovodi Rafinhu, Lyon potvrdio veliki transfer

Grafika: EPA

BLIŽI se kraj prijelaznog roka koji u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

Najbolje koeficijente na sve europske lige možete provjeriti na Germaniji

TRANSFERI I GLASINE 30. RUJNA

KRAMARIĆ U BAYERN, PIŠE BILD

Njihov ugledni novinar Christian Falk piše kako je istina da je europski prvak poslao upit Hoffenheimu oko potencijalnog transfera i to se događa četiri dana nakon što je hrvatski reprezentativac igrom i golovima potopio Bavarce u Bundesligi.

LYON DOVEO PAQUETU

Brazilac Lucas Paqueta novi je igrač Lyona u koji stiže iz Milana. Riječ je o 23-godišnjem brazilskom ofenzivnom veznom koji se nije uspio uklopiti u Rossonere.

CITY DOVODI THIAGOVOG BRATA

Rafinha (28) se nije našao na popisu Ronalda Koemana za sutrašnju utakmicu kod Celte u Vigu i spominje se njegov prelazak u Manchester City. Rafinha Alcantara je brat Liverpoolovog Thiaga, a prošle sezone bio je na posudbi u Celti.

PSG BESPLATNO DOVODI NAPADAČA

Paris Saint Germain spreman je dovesti Diega Costu iz Atletico Madrida, piše danas španjolski AS koji tvrdi da ga PSG vidi kao zamjenu za Cavanija. 

Costa bi bio dostupan bez odštete s obzirom na to da je u Atleticu otpisan zbog dovođenja Luisa Suareza, ali i vjerojatnog dovođenja Edinsona Cavanija. 

WEST HAM ŽELI SRBINA

Engleski West Ham ponudio je Napoliju 25 milijuna eura za srpskog stopera Nikolu Maksimovića (28), objavili su talijanski mediji. 

Maksimović je prošle sezone u dresu Napolija skupio 28 nastupa u svim natjecanjima, a ugovor s talijanskim klubom istječe mu u lipnju sljedeće godine. 

BAVARCI ŽELE LEMARA

Bayern ozbiljno razmišlja o dovođenju Thomasa Lemara iz Atletico Madrida, javlja danas Christian Falk, novinar Bilda i jedan od najpoznatijih njemačkih novinara.

Bavarci žele Lemara dovesti na posudbu s pravom otkupa, a izvjesno je da bi Atletico mogao pristati na tu ponudu jer se Lemar u Madridu ne može pohvaliti zavidnom minutažom. 

DINAMO JE MILANU HTIO OTETI IGRAČA

Jens Petter Hauge danas je stigao u Milano i uskoro bi trebao biti potvrđen kao novi igrač Milana, a poznati norveški novinar i voditelj na tamošnjem Eurosportu Jonas Bergh-Johnsen tvrdi da ga je htio i Dinamo.

"Mnogi klubovi pratili su Jensa, među njima je bio i Manchester United, koji ga je gledao u nekoliko utakmica. Blizu je bio i Dinamo Zagreb koji je poslao ponudu od tri milijuna eura, ali ona je odbijena", tvrdi Bergh-Jonsen. Više OVDJE.

COSTA NE ŽELI OTIĆI

Juventusov krilni napadač Douglas Costa odbio je transfer u Wolverhampton Wandererse, piše pouzdani Corriere dello Sport.

Prvaci Serie A žele dovesti Federica Chiesu iz Fiorentine, ali da bi mogli financirati taj transfer, prvo moraju prodati Douglasa Costu da zarade nešto novca i naprave mjesta u kadru.

ŠIBENIK DOVEO VELIKO POJAČANJE

Na godinu dana posudbe iz Real Madrida u Šibenik je stigao Alvaro Martin de Frias. Riječ je o igraču koji igra na poziciji desetke i prošao je sve uzraste Reala te s madridskim klubom nedavno osvojio juniorsku Ligu prvaka.

U Šibeniku će ostati do kraja sezone, a novi kolumbijski vlasnici hrvatskog prvoligaša nadaju se dolasku još nekoliko igrača do kraja prijelaznog roka.

UNITED KUPUJE U ARSENALU

Manchester United radi na dovođenju Ainsleya Maitlanda-Nilesa iz Arsenala, piše njemački Sport 1 i navodi kako je posao "80% gotov". 

Veznjak Arsenala trebao bi stići u Manchester za 22 milijuna eura i bonuse, a navodno je igrač izravna želja trenera Olea Gunnara Solskjaera.

GUARDIOLA ŽELI ALABU

Manchester City razmatra dovođenje Davida Alabe, piše Times. Guardiola želi pojačati obranu nakon što je iz Benfice doveo Rubena Diasa na mjesto stopera.

Klub bi trebao napustiti Oleksandr Zinčenko, a Alaba bi trebao doći kao zamjena za njega na lijevom boku, s opcijom da povremeno igra i lijevog stopera. Više OVDJE

BARKLEY U ASTON VILLI

Aston Villa dovela je veznjaka Chelseaja Rossa Barkleya na posudbu do kraja sezone. Posao je objavila na svojim društvenim mrežama. 

NAINGGOLAN ODLAZI

Inter prodaje Radju Nainggolana za 12 milijuna eura, piše Sky Sport koji navodi kako bi se za taj iznos trebao vratiti u Cagliari, u kojem je igrao prošle godine.

Belgijski reprezentativac postao je višak u veznom redu Intera dolaskom Artura Vidala pa će minutažu potražiti u klubu u kojem je prošle sezone bio zadovoljan.

MANDŽUKIĆ ZBOG NAVODNE PREVARE ODUSTAO OD RUSIJE

Mario Mandžukić došao je u Moskvu na potpis ugovora s Lokomotivom, no prema navodima ruskih medija, prije samog potpisa njegov je odvjetnik primijetio klauzulu zbog koje je hrvatski napadač odustao. Naime, u ugovoru je navodno bila stavka prema kojoj se njegova plaća obračunava po fiksnom tečaju od 75 rubalja za jedan euro.

To je način da se ruski klubovi zaštite od devalvacije kojom je rubalj prilično sklon, kako ne bi morali isplaćivati puno veće svote igračima. No aktualni tečaj je 92,8, što znači da bi Mandžukić po ovakvom ugovoru dobio znatno manje od dogovorenih 2,4 milijuna eura. Više pročitajte OVDJE.

UNITED TAKOĐER ŽELI JOVIĆA NA POSUDBU

Manchester United uključio se u borbu za Realova napadača Luku Jovića, kojeg želi dovesti na posudbu.

AS piše kako ga je Real spreman pustiti na jednogodišnju posudbu, ali još se ne zna kamo će srpski napadač. Žele ga dovesti i tri talijanska kluba - Milan, Roma i Inter.

KOLAŠINAC SE VRAĆA U NJEMAČKU

Bayer Leverkusen blizu je dovođenja Seada Kolašinca iz Arsenala, piše njemački Bild. Već neko vrijeme je poznato da je Kolašinac među nekoliko igrača koje Arsenal želi prodati, a sada ima i kupca.

Leverkusen je nedavno prodao Kaija Havertza u Chelsea za oko 80 milijuna eura pa sad ima novca da pojača slabije dijelove momčadi, a lijevi bok je prvi na redu.

Arsenal je navodno već prihvatio ponudu od 10 milijuna eura za 27-godišnjeg braniča iz Bosne i Hercegovine te bi posao trebao biti zaključen ovog tjedna. Podsjetimo, Kolašinac je u Arsenal došao iz Schalkea pa ovaj transfer za njega znači povratak u Njemačku. 

NIŠTA OD LIVAKOVIĆA U RENNESU

Stade Rennais ima novog golmana, a time je propao mogući transfer Dominika Livakovića iz Dinama u Francusku o kojem se puno pisalo posljednjih tjedana.

Alfred Gomis stigao je iz Dijona za 15 milijuna eura kao zamjena za Edouarda Mendyja koji je prodan u Chelsea. Potpisao je ugovor na pet godina i bit će prvi vratar momčadi u sezoni koja je u tijeku. Više OVDJE.

 

 

Pročitajte više