Transferi

Transferi i glasine dana: Vida bi mogao u Italiju, Arsenal doveo Realovog talenta

Foto: Epa

ZIMSKI prijelazni rok krenuo je početkom nove godine, a svaki dan na Indexu možete pratiti najnovije transfere i glasine o njima. 

OVO SU TRANSFERI I GLASINE ZA 27. SIJEČNJA

MOURINHO OČEKUJE DA ĆE DELE ALLI OSTATI U TOTTENHAMU

Trener Tottenhama Jose Mourinho očekuje da će Dele Alli ostati u klubu i nakon ovog prijelaznog roka.

Paris Saint-Germain pokušava dovesti Allija na posudbu do kraja sezone, ali navodno predsjednik Tottenhama Daniel Levy ne želi pustiti ofenzivnog veznjaka koji ima malu minutažu kod Mourinha.

ODEGAARD U ARSENALU

Martin Odegaard predstavljen je u Arsenalu. Za londonski klub igrat će do kraja sezone na posudbi iz Reala. Arsenal neće imati opciju otkupa njegovog ugovora nakon isteka posudbe te će plaćati cijelu njegovu plaću u tom periodu. U Arsenalu će 22-godišnji Norvežanin nositi broj 11.

PARMA ŽELI VIDU

Domagoj Vida spominje se kao jedan od igrača kojima Parma želi pojačati obranu. Vida,31-godišnji stoper, standardan je u Bešiktašu, ali se već pola godine spominje mogućnost njegovog odlaska iz Istanbula. U Bešiktašu je od 2017. godine.

LIVAJA MIJENJA KLUB

Marko Livaja odbio je produljenje ugovora s AEK-om i na kraju sezone će otići iz kluba kao slobodan igrač. Ove sezone je odigrao 24 utakmice i postigao pet golova za grčki klub. U AEK-u je od 2018. godine.

ARSENAL ŽELI GARCIJU

Barcelona je odlučila da u ovom prijelaznom roku neće dovesti Erica Garciju iz Manchester Cityja, a to je odlučio iskoristiti Arsenal i uključiti se u borbu za mladog defenzivca. Garcia ima ugovor s Cityjem do kraja sezone, ali ga neće produljiti i bez odštete će promijeniti klub sljedećeg ljeta.

DIAGNE U WEST BROMU

West Brom je dogovorio dovođenje Mbayea Diagnea iz Galatasaraya. Napadač stiže na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora. Njegov dolazak u Veliku Britaniju očekuje se već danas.

DŽEKO NEĆE U GALATU

Nakon Fenerbahčea i West Hama, javio se još jedan klub koji želi Edina Džeku. Želi ga i Fenerov gradski rival Galatasaray. Bosanskohercegovački napadač na odlasku je iz Rome nakon sukoba s trenerom. 

"Razgovarali smo o mogućem dolasku u Galatasaray. Želimo ga u momčadi, ali pregovori ne idu u dobrom smjeru jer su financijskih uvjeti problem", rekao je bivši igrač ovog kluba Murat Erdogan.

Džekina plaća u Romi je sedam i pol milijuna eura godišnje.

Embed from Getty Images

JEFFREN OTIŠAO IZ SLAVENA

Jeffren je raskinuo ugovor sa Slavenom. Bivši igrač Barcelone stigao je u Koprivnicu u veljači prošle godine i u prošloj sezoni uspio zabiti samo jedan gol u 13 nastupa. Na kraju se i ozlijedio pa je ove sezone još manje igrao i još lošije. Bio je bez gola i asistencije u osam nastupa. Jeffren je ponikao u Barceloninoj omladinskoj školi i za prvu momčad slavnog kluba odigrao 34 utakmice. Upisao je i 30 nastupa za mlade reprezentacije Španjolske te pet nastupa za A vrstu Venezuele.

DINAMO DOVEO I NEVISTIĆA

Daniel Štefulj od ponedjeljka je Dinamov igrač. Hrvatski prvak odmah ga je posudio Rijeci, klubu od kojeg ga je kupio. Istim putem do kraja tjedna krenut će i riječki vratar Ivan Nevistić koji je već odradio liječnički pregled. Nevistić u Dinamo stiže kao nasljednik Dominika Livakovića čiji se transfer očekuje sljedećeg ljeta.

VILLA DOVELA SANSONA

Engleski nogometni prvoligaš Aston Villa angažirao je francuskog veznjaka Morgana Sansona (26), dosadašnjeg člana Marseillea, s kojim je potpisao ugovor na četiri i pol godine. Financijski detalji transfera nisu objavljeni, no procjenjuje se kako ga je Aston Villa platila 14 milijuna funti. "Ovo je čaroban klub, veliki engleski klub. Kada sam dobio poziv iz Aston Ville, nije mi trebalo dugo da se odlučim za dolazak. Ovo je velika prilika za mene. Volim duh ovog kluba, ja sam ratnik i volim kada svi igrači trče za momčad. Cijenim Villu jer igra dobar nogomet", kazao je Sanson. U Marseille je stigao 2017. godine iz Montpelliera te je s igrao finale Europske lige 2018. i završio na drugom mjestu u prvenstvu prošle sezone.

Pročitajte više