Transferi

Transferi: Real pronašao klub "japanskom Messiju", Juventus lovi španjolsku zvijezdu

Grafika: EPA

POČEO je prijelazni rok u Engleskoj i trajat će do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

TRANSFERI I GLASINE 10. KOLOVOZA

KUBO U VILLARREALU

Realov Takefusa Kubo otišao je na posudbu u Villarreal. Prošle sezone bio je na posudbi u Mallorci, a sada će se 19-godišnji "japanski Messi" pokušati nametnuti kod novog trenera Unaija Emeryja.

UNITEDOVE MUKE

Manchester United ispao je iz utrke za Jadona Sancha iz Borussije Dortmund i sada kreće po Fiorentininog Federica Chiesu. Ako im propadne dovođenje 22-godišnjeg Talijana, nova alternativa je Juventusov ofenzivac Douglas Costa.

JUVENTUS PRODAO MATUIDIJA

Inter Miami otkupio je Blaisea Matuidija od Juventusa. Više ovdje.

DYBALA U REAL?

SportMediaset piše da Real Madrid želi Juventusovog Paula Dybalu, službeno najboljeg igrača Serie A. Talijanima nude 100 milijuna eura i Isca ili Tonija Kroosa u paketu. 

VIDEO: Paulo Dybala

TOTTENHAM ŽELI ARSENALOVOG IGRAČA

Dva engleska kluba i jedan njemački žele Arsenalovog Ainsleyja Maitlanda-Nilesa, 22-godišnjeg nogometaša koji može igrati i u obrani i u veznom redu. Navodno je Tottenham jedan od tih klubova koji pokušava dovesti igrača koji je ove sezone odigrao 33 utakmice za londonski klub.

MONCHI: NE MOŽEMO DOVESTI RAKITIĆA

Sevillin sportski direktor Monchi poručio je kako će biti jako teško dovesti Ivana Rakitića iz Barcelone. "Ne vidim kako se to može dogoditi, posebno zbog krize uslijed pandemije koronavirusa. Događale su se i teže stvari od Rakitićevog transfera, ali ovo stvarno nije realno u ovom trenutku."

JURIĆ ŽELI IGRAČA ZVEZDE

Ivan Jurić želi u Veronu dovesti 23-godišnjeg veznjaka Crvene zvezde Miloša Vulića. Navodno nudi dva milijuna eura, a u Zvezdi smatraju kako je to premalo za igrača koji bi mogao imati veliku ulogu u kvalifikacijama Lige prvaka.

VILLARREAL DOVODI DVOJICU IZ VALENCIJE

Villarreal dovodi Danija Pareja i Francisa Coquelina iz Valencije. Nije poznato kolika je odšteta, ali AS tvrdi da je između 10 i 20 milijuna eura. Coquelin je stigao prije dvije godine i skupio 89 nastupa, a Parejo je u Valenciji skoro deset godina, kapetan je i igrač s 383 odigrane utakmice.

UNITED KREĆE PO COSTU

Manchester United odustao je od Jadona Sancha iz Borussije i okreće se dovođenju Juventusovog Douglasa Coste, javljaju talijanski mediji. Costa je uz Matuidija, Khediru, Sandra i De Sciglija na odlasku iz Torina.

LEEDS KUPUJE U PRAGU

Novi engleski prvoligaš Leeds želi dovesti Nicolaea Stanciu, napadača praške Slavije. Daily Mail piše da bi Leeds mogao dobiti 27-godišnjeg Rumunja za osam milijuna eura. 

NIŠTA OD FRANCA U DINAMU

Alan Franco ipak neće doći u Dinamo. Hrvatski prvak ponudio je Independienteu 2,8 milijuna dolara za argentinskog braniča. Ponuda je prvo prihvaćena pa odbijena jer Independiente dio novca mora isplatiti i Francovom bivšem klubu. Na kraju je trener Dinama Zoran Mamić u razgovoru za Sportske novosti otkrio da je zagrebački klub odustao od ovog posla i krenuo u potragu za veznim igračem.

BARCELONA ŽELI SILVU

Barcelona pokušava dovesti Bernarda Silvu, javlja Daily Telegraph. U katalonskom klubu nadaju se da će City željeti pustiti portugalskog ofenzivca u razmjeni za sunarodnjaka Nelsona Semeda.

LIVERPOOL DOVODI BEKA

Liverpool je na korak do dovođenja Kostasa Tsimikasa za 12 milijuna eura. Ranije je Liverpool htio dovesti Jamala Lewisa iz Norwicha, ali nije pristao platiti 20 milijuna eura za igrača koji će biti rezerva Andyju Robertsonu.

Pročitajte više