NBA

Trener Clippersa kritizirao Zupca zbog obrane: Jokić je imao 30 sekundi za te šuteve

Foto: Getty Images

IVICA ZUBAC sinoć je odigrao ofenzivno jednu od najboljih utakmica u ovogodišnjem doigravanju. Zabio je 15 koševa, kao već triput ranije u ovom play-offu, iz igre je šutirao 6/8 te uhvatio devet skokova.

Samo je Paul George zabio više od njega među LA Clippersima, 23 poena, no izostanak učinka Kawhija Leonarda (13 poena, šut 4/17) u kombinaciji s agresivnijom i boljom igrom Denver Nuggetsa odveo ih do poraza 110:101 i izjednačenja u seriji polufinala Zapada na 1:1.

U obrambenoj fazi Zubac nije bio ni izbliza tako dobar. Nikola Jokić na početku utakmice mu se izvlačio izvan reketa i pogodio tri trice, a hrvatski centar redovito je kasnio i dopuštao mu potpuno otvorene šuteve.

"Jokić je imao valjda 30 sekundi za ta prva tri šuta. U startu je dobar igrač, a kad mu poklonimo, devet poena, samo će igrati s još više samopouzdanja", požalio se trener Clippersa Doc Rivers.

Zaista, Jokić je do kraja zabio 26 koševa uz odličan šut 10/17 i trice 4/5, a uhvatio je i 18 skokova uz četiri asistencije i tri blokade. U tu se statistiku uklopila i situacija u kojoj je uhvatio skok jednom rukom te je u istom pokretu bacio preko cijelog terena točno u ruke Garyju Harrisu na polaganju. Poput quarterbacka.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Ipak, Jokić je prvenstveno dominirao svojom staloženom igrom. Novinari su hvalili njegovu strpljivost, a srpski centar oduševio je duhovitim i iskrenim komentarom.

"Strpljiv sam jer ne mogu brzo trčati. To mi je jedina opcija", rekao je Jokić.

Treća utakmica igra se u noći na utorak po hrvatskom vremenu.

Pročitajte više