SERIE A

Trener Dinamovog protivnika: Iličić je bio glup, tu nema nikakve dvojbe

Foto: EPA

ATALANTA je u prvih 10 kola držala prošle sezone stečenu titulu najvećeg hita Serie A. S 21 bodom bila je treća na ljestvici, a s 30 golova uvjerljivo najefikasnija momčad prvenstva.

Ali danas je više podsjećala na izdanja iz Lige prvaka, u kojoj je nakon tri kola najneuspješnija od sve 32 momčadi, čemu je pridonio i poraz od Dinama 4:0. Izgubila je kod kuće od Cagliarija 2:0.

Atalanta - Cagliari Rezultati uživo

Prema porazu ju je usmjerio hrvatski reprezentativac Mario Pašalić autogolom u 32. minuti, a pokušaj povratka dodatno joj je zakomplicirao Slovenac Josip Iličić, koji je u 39. minuti isključen.

Nakon što ga je Lykogiannis zagradio i izgurao s terena te pritom nehotice zakačio laktom, Iličić ga je iz frustracije šutnuo, udario nogom u nogu te dobio izravni crveni karton.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Trener Gian Piero Gasperini bio je ljutit na svojeg napadača, ali i na suca jer smatra da je zbog lakta trebao biti isključen i Cagliarijev Grk.

"Naguravali su se, a Lykogiannis je već imao žuti karton pa ne bi bilo potpuno iznenađujuće da su obojica isključena. To bi onda bila drukčija utakmica. Iličić je bio glup, tu nema nikakve dvojbe", rekao je Gasperini.

Atalantu sad očekuje četvrta utakmica u Ligi prvaka, u srijedu protiv Manchester Cityja, koji ju je dva tjedna ranije poslao kući s pet golova u mreži (5:1).

"Opet će biti teško, ali nastojat ćemo pružiti dobru partiju", nimalo optimistično nije djelovao Gasperini.

U slučaju novog poraza od Građana Atalanta bi i nakon četiri kola bila bez bodova, ali bi i dalje imala šanse za prezimiti u Europi, a prva sljedeća prilika za povijesnu prvu pobjedu stigla bi joj protiv Dinama 26. studenog.

Pročitajte više