LIGUE 1

Treneru Marseillea je prioritet u siječnju pronaći zamjenu za Hrvata

Foto: Sportphoto / Ralf Ibing/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

TRENER Marseillea Jorge Sampaoli kao prioritet u zimskom prijelaznom roku odredio je dovođenje još jednog središnjeg braniča, pišu brojni francuski mediji.

"Ako ne budemo napredovali, neće nam biti lako zadržati ovaj ritam u drugom dijelu sezone", prenose Francuzi objašnjenje Sampaolija, čija je momčad na drugom mjestu Ligue 1, odmah iza odbjeglog PSG-a koji ima sedam bodova više, ali i utakmicu više.

Argentinski stručnjak na početku sezone preferirao je formaciju s tri braniča koju su uglavnom činili Luan Peres, William Saliba i Leonardo Balerdi. U kadru još ima četiri igrača sposobna pokriti tu poziciju, među kojima i Duju Ćaleta-Cara. 

Odličan ovog tjedna u prvoj utakmici sezone

Hrvatski reprezentativac ove je srijede prvi put ove sezone zaigrao za Marseille i jako dobro odradio cijelu utakmicu u Angersu (0:0). No u Marseilleu ga ne vide kao dugoročno rješenje, a Francuzi podsjećaju da je proteklog ljeta bio blizu odlaska i da je prvi kandidat za prodaju u slučaju dobre ponude.

Novi branič kojeg bi Sampaoli želio dovesti tako bi upao u rotaciju umjesto Ćaleta-Cara, koji bi trebao napustiti klub.

Sampaoli u kadru u obrani ima još Alvara Gonzaleza, Boubacara Kamaru i Jordana Amavija, ali francuski mediji naglašavaju kako je Kamara korisniji kao veznjak, a Amavi se nije pokazao vrijednim ozbiljne rotacije.

Pročitajte više