Tri švicarska kluba izgubila licencu za igranje u prvoj ligi

TRI ŠVICARSKA nogometna prvoligaša Servette, Young Boys i Wil nisu dobila licence za natjecanje u prvoj ligi sljedeće sezone jer nisu uspjeli ispuniti stroge zahtjeve Komisije za natjecanje.

Servette, 17-erostruki prvak Švicarske, Young Boys, osvajač 10 naslova prvaka, te aktualni pobjednik Kupa Švicarske Wil imaju rok do kraja svibnja kako bi pokrili uočene nedostatke, te tako dobili dozvolu za igranjem u prvoj ligi i sljedeće sezone.

Young Boys je osigurao drugo mjesto u ovosezonskom prvenstvu, iza prvaka Basela, te nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka sljedeće sezone, ali je zapao u financijske probleme zbog izgradnje novoga Wankdorf stadiona u Bernu koji može primiti 32.000 gledatelja.

Servette se trenutačno nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, ali ove sezona taj je klub obilježila nelikvidnost, tako da ga je bankrota spasio tek nogometni manager Marc Roger koji je u veljači postao većinski vlasnik kluba.

Wil se nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, te je suočen s ispadanjem u niži rang, a usprkos osvajanju prvoga trofeja u povijesti kluba imao je vrlo turbulentnu sezonu. Na klupi Wila izmijenilo se pet trenera, a u ožujku je mjesto predsjednika umjesto proslavljenog reprezentativca SSSR-a Igora Belanova preuzeo Roger Bigger u nakani da financijski spasi klub. No, to mu po svemu sudeći neće uspjeti jer je glavni sponzor, lokalni dnevni list "Wiler Nachrichten" objavio kako od sljedee sezone neće sponzorirati klub.

Pročitajte više