Trijumfalni niz Warriorsa stao, ali nastavlja se onaj Spursa: Protiv Raptorsa do rekordne 64. pobjede

Foto: Guliver Image/Getty Images

SAN ANTONIO SPURS pobijedili su Toronto Raptors 102:95 i tako došli do 64 pobjede u regularnoj sezoni, što je novi klupski rekord.

Ovom pobjedom produljili su i rekordni niz domaćih pobjeda na 39 ili 48 ukupno od ožujka prošle godine. Tim Duncan je s 11 skokova i tri blokade pridonio njegovoj 999. pobjedi u karijeri, a sve ih je ostvario sa Spursima. 

Da sve bude u znaku njihovih rekorda, pobrinuo se Kawhi Leonard, koji je ubacio osobni rekord od 33 koša. LaMarcus Aldridge briljirao je s 31 košem i 15 skokova.
 
Sacramento je i treći put ove sezone pobijedio Denver (115:106), a sada u gostima i bez dva najbolja igrača, DeMarcusa Cousinsa i Rayona Ronda. Dostojno su ih zamijenili Rudy Gay (25 koševa i 9 skokova), Seth Curry (17), te Darren Collison, Willie Cauley-Stein i Ben McLemore, koji su svi postigli po 14 koševa.

Indiana je zadržala zadnje (osmo) mjesto koje s Istoka vodi u doigravanje i to gostujućom pobjedom 115:102 protiv Philadelphije, najgore momčadi NBA (9-68). C.J. Miles postigao je 25 koševa za pobjednike, a odličan je bio i Paul George s 20 koševa, 8 skokova i 7 asistencija.

Indiana ime dvije pobjede više od Chicaga, konkurenta za posljednju kartu za play-off nakon što su Bullsi na svom terenu izgubili od Detroita (90:94), drugog rivala za doigravanje, koje bi Pistonsima bilo prvo nakon sedam godina. Reggie Jackson (22 koša) i Andre Drummond (po 11 koševa i skokova) predvodili su Detroit, a Chicagu nije pomogao ni fantastični učinak Jimmyja Butlera, koji je prvi ut u karijeri ostvario triple-double: 28 koševa, 17 skokova i 12 asistencija. 

Miami je izgubio kod Portlanda 93:110, ali je zbog Chicagovog poraza osigurao play-off, kao što je to sinoć osigurala i Charlotte. C.J. McCollum predvodio je pobjednike s 24 koša (svih šest pogođenih trica), 7 asistencija i 4 ukradene lopte. Hassan Whiteside bio je najbolji kod Miamija s 20 koševa, 13 skokova i 4 blokade.

Pročitajte više