vodeni sportovi

Tucak: Borili smo se kao lavovi. Ponosan sam na ove igrače

Foto: Epa

U NEDJELJU, s početkom u 14:30, hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će protiv Grčke za broncu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. U polufinalu je Španjolska svladala Hrvatsku 10:5.

Hrvatska je u utakmici vodila samo jednom (3:2), a protiv Grka će se boriti za četvrto brončano odličje u posljednjih trinaest godina. Brončana je bila na svjetskim prvenstvima 2009., 2011. i 2013. godine. Srebro je osvojila 2015., a zlatnu medalju 2007. i 2017. godine.

''Bili su danas bolji. Dali smo sve od sebe, borili smo se kao lavovi. Kad se utakmica lomila, nismo iskoristili svoje šanse. Imali smo nekoliko izrađenih zicera koje nismo iskoristili. S druge strane, dva gola Sanahuje od bloka, gol Granadosa od ruke. Oni su preiskusna ekipa da ne kazne te greške. Bolja ekipa je pobijedila. Žao mi je, ali nemam što zamjeriti momcima, ponosan sam na njih.

U drugoj četvrtini bili smo bez gola, a punih 14 i pol minuta nismo uspjeli zabiti. Dočekali smo ga tek u trećoj četvrtini, spustili na minus dva, ali bilo je to to od nas. Ni u posljednjoj četvrtini nismo zabili gol, a Španjolci su iskoristili svoje šanse i s 10:5 odjurili do zaslužene pobjede. Previše promašenih zicera jednostavno nas je koštalo boljeg rezultata'', rekao je izbornik Hrvatske Ivica Tucak pa dodao:

''Falili smo zicere i to su momenti koji usmjeravaju utakmice. Izgubili smo snagu, falio nam je Rino Burić u igri igrača više. Ne mogu zamjeriti nikome. Nismo bili raspucani kao protiv Srbije, falili smo nekoliko šuteva. Previše smo gurali loptu na centra, a nije bilo potrebe. Ekipa koja ima šut mora rješavati te situacije šutem izvana. Morate shvatiti da je ovo jedna težina utakmice koja nosi svoje, nemam što zamjeriti.

Treba učiti na greškama i priznati da su Španjolci puno bolja reprezentacija. Moramo dignuti glave i zapeti. Zadnja utakmica na turniru je najvažnija, uvijek da je završiš pobjedom. I da se igra za 11. mjesto, moraš pobijediti. Igrači moraju biti svjesni da su željeli, da su htjeli, da nije išlo i da je protivnik bio bolji. Kada bi uvijek išlo onako kako mi želimo...''
 

Pročitajte više