Transferi

Tuchelov vođa Chelseaja odlazi i postaje jedan od najplaćenijih na svijetu?

Foto: David Klein/Sportimage/Guliver

CHELSEAJEV branič Antonio Rüdiger (28) sve je bliži odlasku iz kluba sljedećeg ljeta.

Londonski klub je njemačkom reprezentativcu ponudio šest i pol milijuna eura po sezoni, a on za ostanak na Stamford Bridgeu traži deset milijuna eura. Ugovor ima do kraja sezone pa već u siječnju može pregovarati sa zainteresiranim klubovima da bez odštete napusti Chelsea sljedećeg ljeta.

Rüdiger je u razgovorima s Juventusom, Manchester Cityjem, Tottenhamom i PSG-om, koji je u potrazi za stoperom. Danas je interes velikana za Rudigera prokomentirao i Chelseajev trener Thomas Tuchel u razgovoru za Bild.

"Toni se etablirao od prvog dana kad sam stigao ovamo. Riječ je o apsolutnom vođi i nogometašu koji igra na nevjerojatno visokoj razini."

U Chelsea je Rüdiger stigao 2017. godine iz Rome za 35 milijuna eura. Do Božića prošle godine bio je u drugom planu, a onda je dobio priliku u zgusnutom rasporedu i maksimalno iskoristio dobivenu šansu. Danas ga se smatra jednim od najboljih stopera svijeta.

U Londonu zarađuje 130 tisuća funti tjedno, a Mirror vjeruje da bi od Bayerna ili Juventusa mogao dobiti 400 tisuća funti tjedno i tako postati drugi najplaćeniji branič svih vremena, nakon Sergija Ramosa.

Pročitajte više