Tudor je ekspresno spasio posrnuli Lazio. Novom pobjedom vodi ga prema Europi

Foto: EPA

IGOR TUDOR danas je došao do treće pobjede otkako je preuzeo poziciju trenera Lazija. Pogodak vrijedan tri boda na gostovanju kod Genoe postigao je Luis Alberto u 67. minuti utakmice na asistenciju Daichija Kamade. Pogodak Alberta možete pogledati OVDJE.

Grafike: Sofascore

Hrvatski stručnjak je klupu rimskog kluba preuzeo u prvoj polovici ožujka i od onda odradio ukupno pet utakmica, četiri u prvenstvu i jednu u kupu. U prvenstvu je slavio protiv Juventusa, Salernitane i Genoe, a poražen je od Rome te od Juventusa u kupu. 

Nije mu bilo lako

Tudor je posao preuzeo u jako teškoj situaciji za Lazio. Sarri je otišao nakon što je izgubio pet od šest zadnjih prvenstvenih utakmica te tako iz zone Lige prvaka pao na tek deveto mjesto. Ispadanje u osmini finala Lige prvaka od Bayerna se ne smatra neuspjehom, ali sunovrat u prvenstvu bio je zabrinjavajuć za klub koji je prošle sezone bio viceprvak Serie A te tako izravno izborio Ligu prvaka.

Hrvatski trener je uspio brzo zaokrenuti priču pa je sada doveo Lazio na 6. mjesto, jedno od onih koja vode u Europu, ali situacije je daleko od komforne jer su ekipe od 8. do 5. mjesta sve u nekoliko bodova, a nemaju ni svi jednako odigranih utakmica.

Bilo kako bilo, Tudor je okrenuo trend i zasad njegov Lazio dobiva one utakmice koje "mora" dobiti, okršaje protiv slabijih suparnika, a nema ni loš učinak protiv jačih ekipa. Sada mu slijedi uzvrat protiv Juventusa u kupu pa u ligi Verona, Monza, Empoli, Inter i Sassolo. Na papiru, odličan raspored za juriš na mjesta koja vode u Europu.

Pročitajte više