HAJDUK

Turci tvrde da njihov prvak želi Livaju. Evo što kaže agent napadača Hajduka

Foto: Hajduk.hr

TURSKI mediji najavili su sastanak Marka Livaje i predstavnika Bešiktaša. Informaciju donosi Timeturk i dodaje da će se sastanak održati idućeg tjedna putem videopoziva.

Turski prvak i ranije se interesirao za Livaju, koji je u veljači odlučio iz AEK-a doći u Hajduk. Već u prvoj utakmici protiv Rijeke pokazao je kvalitetu kojom odskače od hrvatske lige, a dosad je upisao 13 nastupa, zabio četiri gola i šest puta asistirao.

Za Hajduk je vezan ugovorom samo do ljeta, a nedavno je u razgovoru za Index istaknuo da želi ostati u Splitu. No, to je samo želja, a realnost je da će mu klubovi iz inozemstva nuditi puno veću plaću.

"Volio bih ostati u klubu, ali nismo konkretno razgovarali o uvjetima ni opcijama, kao ni o ciframa. Vidjet ćemo kako će taj dio završiti. Za klub i igrače je sada najbitnije da se nekako dočepamo te Europe. Tada ćemo znati što ćemo dalje. Ne znam ni cifre ni brojeve, ništa konkretno još nismo, eto iskreno. Lukša bi sigurno volio da svaki hajdukovac koji je odavde može doći i pomoći. Sada nije moguće reći što će biti na kraju jer se mi još nismo dogovorili", kazao nam je Livaja prije desetak dana.

Hajduk ga je doveo bez odštete, a ako ga želi zadržati, morat će izdvojiti cifru kojom može konkurirati ponudama drugih klubova.

Livajin agent: Interes u Turskoj sigurno postoji 

Kako pišu Turci, Bešiktaš je već pokrenuo priču i želi sastanak s Livajom. Sinoć su u dramatičnoj završnici sezone uz pogodak Domagoja Vide postali prvaci prvi put nakon 2017. godine. 

Livajin menadžer Vincenzo Cavaliere za Index je rekao da u ovom trenutku ne može odgovoriti na pitanje gdje će Livaja nastaviti karijeru. 

"Sigurno je da postoji ogroman interes klubova iz Turske. To je sve što mogu kazati", odgovorio nam je.

Bešiktaš u Hajduku ima i dobru vezu preko Umuta koji je njihov igrač na posudbi. Žele ga vratiti, ali napadač želi ostati i Splitu te ističe da Hajduk ima opciju otkupa njegovog ugovora. 

Pročitajte više