Turina stopama Ladića i Butine do reprezentativnog dresa

MAKSIMIRSKA jedinica, i prema riječima Dinamovog sportskog direktora Zvjezdana Cvetkovića, jedan od najboljih golmana u Europi Ivan Turina prisegnuo je danas u Plavom salonu petogodišnju vjernost klubu u kojem je proveo veći dio svoje karijere.

Već sa deset godina Turina je ušao u kolo Dinamovog omladinskog pogona, da bi danas postao standardna jedinica u koju izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić polaže velike nade uoči pohoda na europske travnjake.

Govoreći o Turini čelnici su se usredotočili na dvije stvari; njegov karakter i put k vratima reprezentacije.

"Turina je svojim karakterom zadužio klub, istrpio je sve nedaće i kalio se da postane ovo što je danas. Nije mu bilo teško otići u Sesvete i istrpjeti nedaće kluba, ponekad i nepovjerenje. Sjetite se maksimirskih jedinica, bile su to redom velike jedinice. Turinu čeka isti put kojim su prošli Ladić i Butina, dakle reprezentacija." - kazao je Mamić.

Lijepih riječi o pravom Dinamovom djetetu nije nedostajalo ni u govoru Zvezdana Cvetkovića, koji Turinu već odavno vidi u našoj nacionalnoj vrsti.

"Oduvijek sam vjerovao u njega i dok smo bili u Ligi za ostanak, stavio sam ga umjesto Vasilja. Turina će u Dinamu, a vrlo brzo i u reprezentaciji dokazati da je jedan od najboljih golmana u Europi." - kazao je.

No, sam Turina reći će kako ga premišljanja Zlatka Kranjčara ne opterećuju previše.

"Dosta sam mlađi od Ladića i Butine, no kroz neko vrijeme, naravno, uz trud i trening, trebao bi doseći taj nivo. S reprezentacijom se ipak ne želim opterećivati. Dinamovi golmani nose ogroman teret, no meni je čast preuzeti tu odogovornost." - kazao je Turina.

"Naš primarni cilj definitivno je što bolji rezultat u Europi. Trebat ćemo održati dobru atmosferu, a ja ću se svojim obranama odužiti klubu za ukazano povjerenje."- dodao je.

Jednako kao i ostali Dinamovci, koji su svoj autogram stavili na dugogodišnje ugovore, i Turina iz kluba eventualno može otići samo uz dogovor obaju strana. Bez klauzula, bez nepovjerenja.

"To je obostrana sigurnost, naši igrači su apsolutno osigurali svoju egzistenciju i nesmetan mir prijeko potreban za svaki anganžman. Na taj način svi smo u dobitku i nijedna strana ne osjeća se iskorišteno. Dugogodišnjim ugovorima pokazujemo što želimo postići, pri tome mislim na momčad koju ovaj grad zajedno s našim navijačima i zaslužuje. Želimo momčad čiji će sastav u vrapci na grani znati napamet." - zaključio je Mamić.

Dodajmo tome da novi ugovor s Dinamom sutra u 13.45 potpisuje i Tomislav Buljat.

D.R.
Foto: D.P.

Pročitajte više