Tužan kraj velikog kapetana: Svoju posljednju utakmicu sam odigrao

NAKON gorkog ispadanja od Turaka, jedan od najtužnijih bio je kapetan Niko Kovač.Osim što ga je oproštaj od Eura jako teško pao, kapetan je objavio da se povlači iz reprezentacije. Kovač više neće nositi hrvatski dres za kojega se toliko borio i koji je na svakoj njegovoj utakmici bio natopljen znojem.

"Svoju posljednju utakmicu sam odigrao"

"Za mlade ima još vremena, a ja sam gotov. Svoju posljednju utakmicu sam odigrao", jasan je bio Kovač stariji.

Kako se tek osjećao kapetan, jedan od najsrdačniji kapetana koji postoje. Sigurno nije zaslužio da se od momčadi za koju je toliko ginuo oprosti na ovakvoj utakmici.

"Idemo kući. Imali smo sve u svojim rukama ali to je nogomet. Minutu prije kraja vodimo 1:0 i imamo loptu u posjedu. Mogli smo je izbiti, mogli smo napraviti bilo što. No takav je karakter naše ekipe, napadački, uvijek idemo prema protivničkom golu. Da barem nije bilo tog prokletog zaleđa, sve bi izgledalo drugačije no izgleda da je ovako zapisano u zvijezdama. Svi smo tužni i razočarani ali život je takav", misli kapetan.

"Zamislite kakvo bi veselje bilo da smo slavili"

Kovač je priznao da će ga Turska mučiti do kraja života. Nije fer što su naši momci izgubili utakmicu u kojoj su bili bolji, u kojoj su stvarali više prilika i bili bolja momčad.

"Čini se da su na naplatu došli svi promašaji iz prvog i drugog poluvremena ali činjenica je da smo odigrali odličnu utakmicu fizički i taktički. Borili smo se kao lavovi, pogodili smo stativu, Srna je dvaput mogao pogoditi iz slobodnjaka. Postigli smo ipak taj pogodak ali ono što smo primili u zadnjoj sekundi ću me pratiti cijelog života. Zamislite samo da smo izdržali koje bi sad to veselje i slavlje bilo. Ali život teče dalje, Turci imaju sreće pa ne žele valjda oni namjerno ovako dramatično završavati utakmice. Kaže se da sreća prati hrabre, mi smo danas bili hrabri ali sreća nije bila na našoj strani", izjavio je Kovač.

Zaista, tužan kraj reprezentativne karijere. No, u svakom slučaju, Niko hvala ti na svemu što si dao za reprezentaciju.

Pročitajte više