Otkriveno kako su igrači spasili UEFA-u od još veće sramote

Foto: Hina

UEFA je odlučila da se utakmica Borussije i Monaca u četvrtfinalu Lige prvaka mora odigrati u srijedu, manje od 24 sata od bombaškog napada na autobus kluba iz Dortmunda. Naravno da u takvim uvjetima igrači Borussije nisu mogli misliti samo na utakmicu pa su pred svojim navijačima izgubili 2:3.
 
Podsjetimo, nedaleko od autobusa Borussije dogodile su se tri eksplozije, a jedna je teško ozlijedila braniča momčadi Marca Bartru. U Borussiji, kao i u većem dijelu nogometnog svijeta, bijesni su na UEFA-u zbog odluke da se utakmica mora odigrati u srijedu. Čak su i suparnici iz Monaca tražili odgodu.
 
"Sramota. Ništa nas nisu pitali. Samo smo dobili poruku da je u Zurichu odlučeno da moramo igrati. Osjećali smo se tako nemoćno", otkrio je trener uzdrmane momčadi Thomas Tuchel.
 
"Potpuno su nas ignorirali, a prema nama su se ponašali kao da je netko bacio pivsku bocu na autobus. Trebalo nam je više vremena da se okrenemo samo utakmici."
 
U Borussiji su čak razmišljali o tome da ne nastupe, ali su igrači odlučili da će igrati kako ne bi došlo do još većeg skandala.
 
"Pustili smo igrače da odluče. Nakon treninga su odlučili da će nastupiti, ali vidjelo se da to nije to..."
 
"Nikad neću zaboraviti taj izraz lica..."
 
Nuri Sahin, nogometaš dortmundske momčadi, dao je emotivan intervju za njemačku televiziju.
 
"Teško je o tome govoriti i naći prave riječi. Ne želim da taj osjećaj itko doživi. Nije mi tada bilo jasno što se dogodilo, a tek kad sam vidio suprugu i sina kako me čekaju ispred kuće, shvatio sam da sam imao sreće", rekao je Sahin.
 
"Znam da je nogomet vrlo važan. Volimo nogomet, patimo s njim i znam da zarađujemo velik novac te imamo privilegiran život. Međutim, i mi smo ljudska bića i nogomet nije najvažniji na svijetu. Ne mogu zaboraviti ta lica u busu. Sjedio sam pored Marcela Schmelzera i nikad neću zaboraviti njegov izraz lica u tim trenucima", rekao je Sahin.
 

Pročitajte više