U Dinamu je nepoželjan, ali Svetina u HNS-u ostaje na visokoj funkciji

Foto: Cropix

IZVRŠNI odbor Dinama na svojoj redovitoj sjednici u ponedjeljak 5. studenog 2018. jednoglasno je donio odluku kojom se dopredsjednika HNS-a Tomislava Svetinu razrješuje dužnosti potpredsjednika te člana Uprave Dinama.

>>> Tko je talent zbog kojeg je Dinamo smijenio jednog od ključnih ljudi?

"Gospodinu Svetini iskreno se zahvaljujemo na suradnji te mu želimo mnogo sreće u nastavku poslovne karijere", priopćili su iz Maksimira.

Svetina je smijenjen zbog niza gafova - slučaja Hasić, usporenog procesa privatizacije, tromog provođenja izmjena u Statutu, pa i pritisaka navijača, koji ne odustaju od pravne borbe za demokratski Dinamo te su ušli u direktan konflikt s aktualnom upravom oko članstva bjegunca Zdravka Mamića u klubu.

Unatoč svemu Svetina i dalje ostaje jedan od dopredsjednika HNS-a. Prema posljednjim informacijama iz Saveza, to se u skorije vrijeme neće promijeniti. Na tu funkciju predložio ga je ZNS, a izabrala Skupština HNS-a, pišu Sportske novosti.

Kad bi ga netko i htio maknuti, odluku o tome morala bi donijeti isključivo Skupština Saveza. Ona će svoju redovnu sjednicu održati sredinom prosinca kada bi sve trebalo biti jasnije.

Ime bivšeg Dinamovog direktora spominjalo se i u kombinacijama za kandidata za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza, ali kao predstavnika Dinama. Šanse da to postane bez funkcije u maksimirskom klubu su male.

Pročitajte više