U Dinamu nezadovoljni medijskim tretmanom: Vaše kritike prelaze dobar ukus!

UOČI novog lova na tri boda u Varaždinu, pred novinare je stao Dinamov veznjak Ivica Vrdoljak. I sam je naglasio da su bodovi u ovom trenutku apsolutno u prvom planu i da bi sve osim punog plijena donesenog s nedjeljnog gostovanja bilo neprihvatljivo.

"Imperativ i glavni cilj su tri boda. Moramo nastaviti putem pobjeda i ne smijemo niti pomisliti na ništa drugo", rekao je Vrdoljak u uvodu i nastavio.

"Bilo bi lijepo otvoriti utakmicu s ranim pogotkom, a tada bi se vidjeli i neki pomaci u igri. Sve bi bilo tečnije i puno bolje. Ukoliko se to ne dogodi, u momčad se uvlači strah i nastaje pritisak."

"U Maskimir se svi dolaze braniti što nam otežava posao"

Vrdoljak je pokušao objasniti zašto Modri puno bolje igraju u gostima nego na Maksimiru.

"Problem je u činjenici što se svi na Maksimir dolaze braniti s 10 igrača iza lopte. Stvore čvrst blok koji je jako teško probiti. Kada ne zabijemo rano gol, onda nastaju problemi. Uvlači se nervoza...Želja je tu, ali jednostavno je vremena sve manje. U gostima se protivnici više otvore pa i nama ostaje više prostora."

"Uopće ne pratimo kako igra Hajduk"

Jurčević je protiv Zadra prednost dao Badelju i Calellu, a Vrdoljak nije siguran niti da li će u Varaždinu zaigrati od prve minute.

"Ne znam još ništa. Moj primarni cilj je stvaranje čvrstog defenzivnog bloka, a vidjet ćemo što će trener reći sutra prije utakmice. Zaista ne znam hoću li igrati", objasnio je Ivica.

Mrtva trka s Hajdukom se nastavlja iako Vrdoljak ne želi priznati da igrači jednim okom gledaju prema Splitu.

"Mi se uopće ne opterećujemo njihovim rezultatima i samo gledamo na svoju igru. Kako god oni prošli nije bitno jer je ionako sve u našim rukama. Ukoliko mi dobijemo bit ćemo ispred njih u svakom slučaju."

"Ne želim komentirati smanjivanje Mumlekove kazne"

Jučer je najboljem Varteksovom igraču i kapetanu Miljenku Mumleku Upravni odbor Prve HNL uvažio žalbu i smanjio kaznu s tri na dvije utakmice suspenzije pa će Mumlek zaigrati protiv Dinama. Podsjećamo, varaždinski je veznjak suspendiran zbog namjernog udaranja laktom protivničkog igrača u utakmici protiv Rijeke, a usputno je izvrijeđao suca počastivši ga s "smrade jedan".

Ljubitelji teorije zavjere prvo su u cijeloj priči vidjeli Dinamove prste, pošto je Mumlek bio suspendiran za utakmicu protiv Modrih, ali ne i za utakmicu protiv Hajduka. Sada kada je kazna smanjenja, traže se prsti Hajduka. Vrdoljak to nije htio komentirati...

"Ne bih to htio komentirati jer nije na našoj bazi da se bavimo tim stvarima. On je kvalitetan igrač i to je sve što želim reći."

Jagodić: Novinarske kritike prelaze dobar ukus

Na kraju presice oglasio se i član Uprave za odnose s javnošću, Siniša Jagodić, kojem se pretjerano ne sviđa kako mediji ovih dana pišu o Dinamovoj igri.

"Primijetio sam kod nekih pojedinaca kritike koje sežu do neba, a vidim indicije da će se i dalje nastaviti tako. Kritika je poželjna, ali mora biti vjerna. Ne možemo ovdje umirati od ljepote nogometa...doći će i to, no ne igra ovdje svaki tjedan Brazil", rekao je nezadovoljni Jagodić.

Iz Dinama su se našli povrijeđeni jer se dovoljno ne cijene njihovi osvojeni bodovi, a napada ih se zbog estetskog dojma.

"Matematika je egzaktna znanost, pa ću ja biti malo egzaktan. Da je netko uzeo službenu statistiku utakmice protiv Zadra to je izgledao kao da je ovdje netko istukao magarca. 9:0 u kornerima, 7:0  udarcima na vrata, 18 udaraca upućeno prema protivničkim vratima i na koncu 2:0 u golovima. Gospodo, ne možemo stalno umirati od ljepote, ne dižite ljestvicu do nebesa, ne može se stalno lijepo igrati. Svaka kritika je dobrodošla, ali kod pojedinaca ona prelazi granicu dobrog ukusa", zaključio je svoju ekspertizu Jagodić.

Marko Petrak
Foto: Index, Željko Hajdinak (Cropix)

Pročitajte više