DINAMO

U Dinamu pokušali objasniti tko vodi klub: "Mamić nije imao izbora, morao se složiti"

Foto: Pixsell / L. Stanzl

BIVŠI pripadnik krim-policije Krešimir Antolić preuzeo je ulogu prvog operativca Dinama nakon što je Zdravko Mamić od hrvatskih institucija i presude za tešku pljačku kluba pobjegao u Međugorje.

Antolić ima gazdino povjerenje jer mu je čuvao leđa u delikatno vrijeme, kad je sazrio politički trenutak za uhićenje i procesuiranje braće Mamić koji su dotad, prema optužbama USKOK-a, u Dinamu već napravili štetu tešku blizu 300 milijuna kuna.

U klubu tvrde da se to nikada nije dogodilo. Nisu vidjeli ni pljačku ni manjak od 300 milijuna, a Skupština Dinama donijela je odluku da neće tražiti odštetu od Mamića čak ni ako ga pravomoćno osude. Uvjereni su da Mamić Dinamu ništa ne duguje.

Štoviše, vremešni predsjednik Mirko Barišić nam je više puta objašnjavao da Dinamo zapravo duguje Mamiću jer on iz kluba nije izvukao novac koji im je često posuđivao. Oko tog pitanja u Dinamu nema prijepora.

Formalnost oko koje se Antolić i Barišić nikako ne uspijevaju usuglasiti je funkcija koju Mamić danas obavlja u klubu. 

Barišić nas uvjerava da Zdravko i Zoran vode Dinamo, dok Antolić pred kamerama nastoji zadržati ozbiljnost i tumači da je Zdravko savjetnik kluba kojeg često zovu, logično, za neki savjet.

Tako je bilo i prije dva dana, tvrdi Antolić, kada je pala odluka o smjeni kompletnog stožera Nenada Bjelice. Mamići mjesecima imaju problema s prvim trenerom koji je postao pretjerano uspješan i popularan, a sve češće izražava i emancipirane stavove. Dinamo čini sve da Bjelica napusti klub, po mogućnosti bez visoke odštete koju mu jamči ugovor sklopljen do ljeta 2021. godine.

 

S Bjelicom i igračima razgovarao je Zoran Mamić 

Antolić je za RTL pokušao objasniti kako je došlo do odluke o smjeni stožera, ali ne i prvog trenera Bjelice, koji je doveo stožer sastavljen od njegovih najbližih, dugogodišnjih suradnika. 

"To je odluka uprave kluba, a Zdravko Mamić je naš savjetnik, s kojim se savjetujemo o stvarima u kojima nam može pomoći iskustvom i znanjem. On je saslušao našu odluku i nije imao što nego to podržati. Složio se. To je bila odluka Uprave kluba, a Uprava ima tri člana, na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras", rekao je Antolić.

Da pojasnimo, uz Vlatku Peras članovi Uprave su Antolić i Amra Peternel. Tko je od njih komunicirao s Bjelicom oko rezanja plaća? 

"Pričali smo s Bjelicom ujutro telefonski, također smo pričali i s predstavnicima igrača. Odluku smo im poslijepodne poslali i pismenim putem", odgovorio je Antolić.

No pitanje je glasilo tko je razgovarao s Bjelicom i igračima.

"Ja nisam. Razgovarao je sportski direktor."

Da pojasnimo, sportski direktor kluba je Zoran Mamić.

Iako Antolić nije razgovarao s Bjelicom ni s igračima, tvrdi da igrači zapravo na prvu nisu shvatili što se želi postići rezanjem plaća. 

"Klub se u priopćenjima putem službenih stranica nije nabacivao blatom na trenera ni na igrače. Mislim da nisu shvatili mjere, ono što se želi postići."

Pitanje zašto su zbog toga otkaz dobili pomoćnici Nenada Bjelice ostalo je bez odgovora. 

"Nismo imali izbora. Ako zaposlenici bilo koje tvrtke odbiju pismenu odluku Uprave, onda nema drugog izbora osim raskida ugovora. Nema tu neke pozadine", kaže Antolić. 

Pročitajte više