I europski mediji pišu o mogućim neredima na Maksimiru

Foto: Getty Images/ Guliver Image

PROBLEMI hrvatskog nogometa odavno su se prelili preko granica Hrvatske, stoga ne čudi da su se francuski mediji osvrnuli na današnju utakmicu Hrvatske i Ukrajine (20:45) s naglaskom na huliganizam i problematično nogometno vodstvo. 

Retrospektivno se vraćajući na Euro 2016. i utakmicu s Češkom, podsjetili su na nerede koje je izazvala šačica huligana te ubacila dvije dimne bombe u teren i izazvala prekid.

Podsjetili su i na nerede u susretu protiv Italije 2014., nekoliko mjeseci kasnije na ustaške pjesme u utakmici protiv Norveške, 2015. na svastiku u Splitu prije uzvratne utakmice sa Italijom te anti- srpske pjesme na utakmici s Kosovom.

Hrvatska za njih trenutno ima najbolju generaciju igrača poput Luke Modrića, Ivana Rakitića i Ivana Perišića, koji igraju u velikim europskim klubovima.

Također su spomenuli i nezaobilaznu temu o HNS-u i Zdravku Mamiću, a kao glavne pokretače ovih nereda etiketirali su Torcidu iz Splita i Bad Blue Boyse iz Zagreba. Kažu da je njihov cilj svrgnuti čelne ljude bez obzira na to što takvo postupanje ima negativne posljedice za reprezentaciju i njezine igrače.

Poručuju da FIFA neće biti blagonaklona prema Hrvatskoj ukoliko se prethodni scenariji ponove, no nisu sigurni da će navijači moći držati gorčinu koju osjećaju u sebi.

Još se jedan medij raspisao o Hrvatima. Riječ je o kanadskom portalu "The Siver Times" prema kojem je Hrvatska jedna od najjačih ekipa u Europi. Kažu da ju na velikim turnirima progone stalni neuspjesi i neobjašnjivi potezi nekih igrača. Svejedno je proglašavaju favoritom i za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nema sumnje da će današnja utakmica biti prava senzacija obzirom da je Maksimir rasprodan. Igrači se najviše raduju navijačima koji će nakon dvije godine odsustva ponovo s tribina navijati za reprezentaciju.

 

 

Pročitajte više