Boks

U Furyjevom timu bijesni, tvrde da je prekršen dogovor uoči povijesne borbe

Foto: EPA

U PONEDJELJAK je objavljeno da je dogovorena borba za ujedinjenje titula WBA, IBF, WBO i WBC u teškoj kategoriji boksa. 

Anthony Joshua, 31-godišnji Britanac, drži titule IBF, WBO i WBA, a njegov godinu dana stariji sunarodnjak Tyson Fury je WBC-ov prvak od veljače prošle godine kada je pobijedio Deontaya Wildera. Ugovor na dvije borbe potpisan je nakon višemjesečnih pregovora.

"Sve je potpisano. Uskoro će se znati kad i gdje će doći do prve borbe", rekao je Joshuin agent Eddie Hearn.

Upravo ta izjava razljutila je Furyjev tim. Smatraju da je prekršen dogovor po kojem su obje strane trebale istovremeno objaviti veliku vijest.

"Nismo sretni takvim raspletom, ali informacija je već izašla van i više ništa ne možemo promijeniti", rekao je Frank Warren, jedan od promotora aktualnog WBC-ovog prvaka.

Hearn je odgovorio na nezadovoljstvo Furyjevih promotora.

"To je bio intervju, a ne najava. Nismo htjeli napraviti veliku službenu najavu i time izazvati frku, ali htio sam svima dati do znanja kakva je situacija. Razgovarao sam s Furyjevim timom i bili su sretni da svima prenesemo da su svi potpisali ugovor jer to je jako dobra vijest. Međutim, još uvijek moramo neke stvari riješiti. Mislim da je Frank rekao da je dogovoreno da ćemo napraviti objavu, a ovo nije bila objava. Postavilo mi se pitanje i samo sam odgovorio."

Joshua u karijeri ima jedan poraz, a Fury ovu borbu dočekuje neporažen.

Pročitajte više