U pozadini majstorice: Crni majmuni i četiri S na tenisicama

AMERIKANAC Zadra Corey Brewer nakon infarktne utakmice u Jazinama optužio je igrača srpskog FMP-a za rasističku "uzurpaciju". Dragan Labović, tvrdi Brewer, tijekom igre se poslužio nadasve inovativnim rasističkim riječnikom, nazivajući tamnoputog zadarskog košarkaša - crnim majmunom.

"Košarkaš FMP s brojem osam u igri me je nazvao crnim majmunom. Mislim da to dovoljno govori o njegovoj kulturi i obrazovanju, a ja sam ga ušutkao na najbolji način - moji koševi Zadar odveli su do pobjede i plasmana na Final four", kazao je Brewer novinarima.

U srpskim medijima objavljene su prve reakcije. Direktor kluba iz Železnika Ratko Radovanović kazao je kako ne zna ništa o navodnom, incidentu, ali je izrazio sumnju u Brewerove tvrdnje.

"Čudi me cijela stvar, jer sam Brewera vidio kako poslije utakmica ulazi u našu svlačionicu i pozdravlja se s igračima, uključujući i s Labovićem. Mislio sam da ćete me pitati nešto o utakmici, a ne da pričamo o takvim stvarima, za koje ne mogu ništa kazati", rekao je Radovanović.

Među disciplinskom prekršajima na utakmici zabilježen je i stilski istup Miroslava Raduljice koji je zbog isticanja simbola četiri s na svojim tenisicama prijavljen čelništvu NLB lige.

D.R.
Foto: Zadarsport
 

Pročitajte više