Uefa: Izvanredna Skupština je nelegalna, Marković je predsjednik

UEFA je na svojim stranicama objavila priopćenje u kojem se navodi da Fifa i Uefa neće priznati odluke koju je donijela izvanredna Skupština održana 20. veljače. Europska i svjetska nogometna organizacija stoga legitimitet daju Vlatku Markoviću.

"Fifa i Uefa su u zajedničkom pismu odgovorile Hrvatskom nogometnom savezu da izvanredna Skupština nije u skladu sa statusom i Fifa i Uefa neće priznati ni jednu odluku donesenu na Skupštini 20. veljače. Stoga Fifa i Uefa priznaju postojećeg izabranog predsjednika, Vlatka Markovića", stoji u priopćenju kojeg je objavila Uefa.

Podsjetimo, Uefa je jutros za Index potvrdila kako je njen glavni tajnik Infantino poslao HNS-u dopis u kojemu potvrđuje kako krovna europska organizacija legalnom smatra Skupštinu od 17. prosinca i izbor Vlatka Markovića za novog predsjednika.

Evo kako su nam u Uefi objasnili odluku:

"Odluka je donesena na temelju članka 6. Statuta HNS-a, nažalost dostupnom samo na hrvatskom jeziku, a iz njega proizlazi da jedna trećina delegata može zatražiti Izvanrednu skupštinu koju HNS mora sazvati u roku od 30 dana. Gospodin Marković je u tom roku sazvao i ispunio taj zahtjev pa se Skupština od 20. veljače ne može smatrati legalnom."

Pročitajte više