UEFA: Omonia trijumfirala nad Rijekom, Varteks niti protiv deset igrača nije imao šanse

U IZVJEŠTAJU s utakmica prvog pretkola Kupa UEFA-e, u kojem su ispala oba hrvatska predstavnika, Varteks i Rijeka, na službenim stranicama krovne europske nogometne organizacije stoji kako su Varaždinci i s igračem više uspjeli primiti gol, a Omonia s raspoloženim Mgunijem trijumfirala nad Rijekom.

Tirana je bila bolja momčad u prvih 45 minuta te povela preko Salihija, prenosi UEFA. Varteks je u nastavku preuzeo inicijativu, no nije uspio pronaći put pokraj vratara Blendija Nallbanija.

Spominju i vratnicu koju je u drugom dijelu pogodio Domonik Mohorović, ali i 90. minuti kada je Klodian Duro dobio drugi žuti karton.

Iako je Tirana igrala s igračem manje u posljednjim trenucima utakmice, imali su dovoljno snage postići gol nakon brze kontra akcije. Strijelac za končanih 2:0 bio je Merkoci.

Kao najboljeg igrača u susretu u Nikoziji između Omonie i Rijeke proglašen je nogometaš iz Zimbabwea Musa Mguni, koji je postigao oba gola za domaćine.

Nakon sat vremena igre bez većih prilika Mguni je iz blizine svladao Dragana Žilića, navodi UEFA, te dodaje kako je u 76. minuti Josip Lukunić izjednačio.

Kada je Rijeka tražila gol za prolaz dalje, Mguni je odličnim udarcem izvan kaznenog prostora osigurao svojoj momčadi trijumf, zaključuje se u izvještaju.

S.H.

Pročitajte više