UFC-ov debeljko izaziva Stipu: Miočić izbjegava borbu, on se bori na bodove

Foto: Fightsite

ODMAH nakon što je Junior dos Santos nahvalio Stipu Miočića, kod Ariela Helwanija je gostovao Roy Nelson, koji baš i nije imao najljepše riječi za stil novog prvaka.

Nelson je razgovor otvorio komentarom na borbu između Phila Davisa i Muhammeda Lawala, u kojoj je njegov prijatelj “King Mo” poražen jednoglasnom sudačkom odlukom. Također,  gostovanje u The MMA Houru je iskoristio kako bi oštro osudio Davisov stil borbe kojim zapravo izbjegava istu te traži pobjedu na bodove, nekako je u cijeloj priči to povezao i sa stilom novopečenog teškaškog prvaka.

“Stipe se isto ne bori, on je borac na bodove”, izjavio je Nelson i iznenadio Helwanija te nastavio, “Zar ga niste vidjeli kako bježi? To je taj novi stil u kojem se ide na bodove, a ja sam stara škola. Stisnem zube i krenem. Impresioniran sam time što je nokautirao Werduma, jer to nisam očekivao. Mislim da se tu nije radilo o sretnom udarcu, ali Werdum je samo natrčao na njega. Mislim kako je Werduma ponijela atmosfera, on je htio prirediti show za fanove, a ja znam taj osjećaj. Stipe mi je dao inspiraciju. Ako on može biti prvak, onda mogu i ja. Kada smo se borili, on je bježao od mene i išao na bodove.

Volio bih se opet boriti s njim, pogotovo sada kada je prvak, ali ovaj put bih prošao kompletne pripreme. Nisam iznenađen time što je postao prvak, svatko u teškoj može do naslova jer o svemu može presuditi jedan udarac. Mislim kako su se stvari posložile za njega, Cain se ozlijedio, pa su se Miočić i Werdum trebali boriti, pa je borba otkazana, onda su je opet dogovorili. Još je Stipe izbjegavao Rothwella…svi igraju te političke igre”, izjavio je Nelson.

Izjave Nelsona možemo jedino opravdati frustracijom koju je uzrokovao tehnički i taktički savršeno odrađen nastup kojim ga je Stipe svladao na UFC-u 161. Osim toga, teško je pronaći kvalitetan argument koji bi stao na Nelsonovu stranu. Miočićeva statistika govori sama za sebe. Stipe je posljednje četiri pobjede ostvario prekidom, a tijekom cijele MMA karijere je samo četiri od 17 susreta prepustio sucima…

Pročitajte više