UFC-ovom izazivaču prijeti 15 godina zatvora: Uhićen zbog napada, karijera upitna

Foto: Instagram

ELITNA svjetska MMA promocija, Ultimate Fighting Championship, je objavila kratko priopćenje vezano za uhićenje švicarskog MMA borca Volkana Oezdemira, koji je ovog petka uhićen na Floridi radi incidenta koji se dogodio još u kolovozu.

Prema najnovijim informacijama, potencijalni UFC izazivač u poluteškoj kategoriji je dobio mogućnost da se brani sa slobode, a izrečena jamčevina za njegovu slobodu je 10 tisuća dolara. UFC nije bio previše riječit oko borca koji se u njihovim redovima nalazi tek godinu dana, no uspio je stići gotovo do meča protiv Daniela Cormiera koji se planirao za siječanj.

“UFC je svjestan situacije koja se tiče našeg borca u poluteškoj kategoriji Volkana Oezdemira. Organizacija trenutačno prikuplja više informacija i pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije prije nego što poduzmemo bilo kakve daljnje korake, ako su potrebni”, stoji u poruci UFC-a.

Upitna karijera

Floridska policija u subotu je uhitila Volkana Oezdemira, izazivača poluteške kategorije koji se početkom iduće godine trebao boriti za naslov s prvakom Danielom Cormierom.

Oezdemir je uhićen u Fort Laderdaleu, te ga se tereti za teški fizički napad u kojem je prouzročio ozbiljne ozljede i invalidnost. 

Oezdemir (15-1 MMA, 3-0 UFC) je došao u UFC ove godine i brzo postao najveće novo ime poluteške kategorije. Porazivši Ovincea Saint Preuxa, Mishu Cirkunova i Jimmija Manowu 28-godišnjak je nakon samo tri nastupa zauzeo drugo mjesto na ljestvici najboljih poluteškaša u diviziji.

Pregovori za borbu protiv prvaka Daniela Cormiera već su bili u tijeku, no ti planovi sada definitivno padaju u vodu i pitanje je što će se dogoditi s karijerom ovog velikog talenta.

 

Pročitajte više