Ukić nakon dobrog starta u Raptorsima: Konačno znam kako treba igrati!

NAKON prosječnih, na mahove i loših nastupa u predsezoni, Roko Ukić je odlično iskoristio minutažu protiv Philadephije u srijedu te najavio da će biti dostojna zamjena za prvo playa Josea Calderona.

Tijekom predsezonskih susreta bilo je vrlo upitno kako će Ukić izboriti mjesto drugog playa u momčadi Toronto Raptorsa, s obzirom da nije prikazao impresivne igre, a iskusni Will Solomon je kotirao kao bolja zamjena za Španjolca Calderona. Ipak, Roko je imao sreću u nesreći, Solomon se ozlijedio te mu je pripalo to drugo mjesto u momčadi.

Također, Roko je očigledno spreman učiti sve što mu kažu te neprestano postavlja pitanja u svezi igre, taktike i drugih stvari. To je malo iznenadilo trenera Raptorsa koji nisu navikli na takvo ponašanje jednog igrača, ali i izazvalo pohvale te minute koje je odlično iskoristio.

Za 15 minuta provedenih na terenu, postigao je četiri koša, ima dvije asistencije, jedan skok te jednu ukradenu loptu. Ono što je još važnije jest činjenica da kada je Ukić ušao u igru, uslijedio je preokret. Raptorsi su gubili tri razlike, da bi ulaskom Ukića došli na plus osam.

"Razgovarao sam sa svim našim trenerima i nakon nekog vremena sam shvatio kolike su mi mogućnosti i što trebam u momčadi raditi. Suigrači su mi također pomogli, pogotovo Jose (Calderon), koji ima jako veliko košarkaško znanje".

U predsezoni nije sve bilo bajno. Ukić se nije naigrao, a ono što je i igrao nije bilo najbolje.

"Predsezona mi je pomogla jer sada znam što točno trebam i na koji način raditi", zaključuje Ukić.

Nakon startne pobjede na gostovanju u Philadephiji, Raptorsi večeras igraju protiv Golden State Warriorsa na otvaranju sezone u svojoj dvorani.

M.Š.
Foto: Canadian Press

Pročitajte više