Ukić stavio deset koševa, Fener poražen od Caje Laboral

KOŠARKAŠI Caja Laborala pobijedili su u Istanbulu domaći Fenerbahçe sa 69:66 u 1. kolu A skupine Lige prvaka.

Fenerbahçe, momčad bivšeg hrvatskog izbornika Nevena Spahije, te trojice hrvatskih reprezentativaca, Roka Ukića, Bojana Bogdanovića i Marka Tomasa (ovaj potonji ne igra zbog ozljede), dobila je prvu četvrtinu s 20:12, nakon poluvremena je vodila 36:34, al je u posljednjih deset minuta uglavnom stizala zaostatak, a vodila je u tom periodu samo jednom, 58:57 pet minuta prije kraja dvoboja.

Domaćini su ipak mogli do produžetka, ali je Omer Onan sedam sekundi prije kraja promašio otvorenu tricu.

Onan je sa 16 koševa bio najbolji strijelac turske momčadi. Roko Ukić ubacio je u 25 i pol minuta igre 10 poena (5-10 za dva poena, 0-1 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije, ali i 3 izgubljene lopte.

Bojan Bogdanović odigrao je nešto više od 13 minuta, ali se nije upisao u strijelce. Promašio je jedan šut za dva poena i tri trice. Upisao je dva skoka i jedan asist, uz dvije izgubljene lopte.

Goste je predvodio bosansko-hercegovački reprezentativac Mirza Teletović sa 23 koša i 6 skokova. Valja izdvojiti i učinak iskusnog argentinskog playmakera i reprezentativca Pabla Prigionija, koji je upisao samo pet poena, ali je imao 7 asistencija, 6 osvojenih lopti i 3 skoka.

Montepaschi iz Siene također je bio uspješan gost, i to u D skupini. U Kazanu je svladao domaći UNIKS sa 79:71. U Montepaschiju je najbolji bio makedonski reprezentativac Bo McCalleb sa 17 koševa i 4 asistencije, dok domaćinu nije pomoglo 30 poena (dvice 4-6, trice 4-6, slobodna bacanja 10-11) i 7 skokova Henryja Domercanta.

Euroliga, 1. kolo (srijeda)

skupina A:

Fenerbahçe - Caja Laboral 66:69

Cantu - Nancy (kasnije)

 

skupina D:

UNIKS - Montepaschi 71:79

Prokom - Galatasaray (kasnije)

Pročitajte više