Ukrajina Sport

Ukrajinsko prvenstvo kreće u kolovozu sa strogim sigurnosnim pravilima

Foto: Profimedia

UKRAJINSKO nogometno prvenstvo trebalo bi novu sezonu započeti 23. kolovoza, objavio je ministar sporta Vadim Gutcajt na svom Facebook profilu. Prošla sezona obustavljena je u veljači zbog rata u Ukrajini i završila je bez da je dodijeljen naslov prvaka. 

Utakmice će se, bude li sve po planu, igrati pod strogim sigurnosnim mjerama. "Još dogovaramo detalje, ali sa sigurnošću mogu reći da će se utakmice igrati u Ukrajini, bez gledatelja, uz dopuštenje lokalnih vojnih uprava i uz obvezno pridržavanje svih sigurnosnih pravila", napisao je Gutcajt i dodao:

"Sigurnost prije svega! U blizini stadiona bit će prostori za sklonište, opremljeni po svim standardima. Tijekom zračnih napada utakmice će prestati - nogometaši, treneri i cijeli stožeri trebali bi se brzo skloniti. Obvezno je i prisustvo predstavnika lokalnih vojnih uprava i medicinskih brigada."

Ministar sporta: Stalno dokazujemo da su Ukrajinci nacija pobjednika

"Veoma je važno nastaviti s nogometom, kao i s ostalim državnim prvenstvima u Ukrajini. Natječemo se i navijamo. Nastavljamo se boriti i pobjeđivati. U svakom slučaju, ukrajinski sport i volja za pobjedom na svim frontovima se ne mogu zaustaviti. Stalno dokazujemo da su Ukrajinci nacija pobjednika", zaključio je.

U ligi će zaigrati 16 klubova, a iako je bilo govora da bi se prvenstvo moglo igrati u Poljskoj, takva odluka nije donesena. Klubovima će biti dozvoljeno igrati u inozemstvu samo ako se radi o klubovima koji su u europskim natjecanjima, i to samo ako bi im nakon utakmice u inozemstvu uslijedio međusobni dvoboj u domaćem prvenstvu. U tom slučaju bi im bio dozvoljen dulji ostanak izvan Ukrajine.

Pročitajte više