Umro hokejaški djetatnik Fedor Radoslav

U SUBOTU, 8. ožujka 2003., u 84. godini u Zagrebu je umro dugogodišnji igrač, trener, sudac i dužnosnik hokeja na travi Fedor Radoslav.

Fedor Radoslav rodio se u Zagrebu, 14. svibnja 1918. godine. Kao diplomirni pravnik i dugogodišnji odvjetnik odigrao je ključnu ulogu u dobivanju rješenja za gradnju hokejskih igrališta u Zagorskoj ulici koja danas predstavljaju temelje Zagrebačkog hokejskog centra.

Trenerske zadatke sustavno je počeo obavljati 1948. godine s prvim tečajem o hokeju na travi za nastavnike tjelesnog odgoja srednjih škola u Zagrebu. Iste godine bio je jedan od osnivača hokejskog kluba ´Jedinstvo´, u kojemu kroz idućih deset godina vrši i dužnost predsjednika i trenera dvije muške i jedne ženske momčadi. Godine 1958. vraća se u ´Concordiu´ u koj ostaje do kraja svojega života.

Trenerski rad okrunio je izdanjem knjige ´Hockey na travi´, koja je 1952. godine tiskana u ediciji Sportske stručne biblioteke iz Zagreba na 112 stranica te uz 45 fotografija i crteža, i koja je prvo djelo na hrvatskom jeziku posvećeno hokeju na travi.

Posljednji ispraćaj Fedje Radoslva bit će iz mrtvačnice na Mirogoju u utorak, 11. ožujka 2003. godine u 15,50 sati.

Pročitajte više