Unatoč prosvjedu BBB-a Dinamov IO potvrdio Mamićevu staru funkciju

NA PRVOJ sjednici Dinamovog novog Izvršnog odbora, članovi IO-a jednoglasno su poduprli Zdravka Mamića na novoj/staroj funkciji izvršnog dopredsjednika kluba. Dakle, Mamić i dalje ostaje prvi operativac kluba, a Mirko Barišić predsjednik.

Iako je oko 150 nezadovoljnih BBB-a pred ulazom u prostorije kluba skandiralo "Mamiću odlazi" i "Upravo odlazi" te "Uprava pe...i Dinamo ste sj....i", Barišić je novinarima nakon skupštine rekao kako tijekom sjednice nije čuo skandiranje navijača te ponovio kako je aktualna Uprava spremna otići ukoliko se nađe bolja opcija.

Dakle, u Maksimiru ništa novo. IO je samo potvrdio ono što je odlučeno krajem svibnja na glavnoj Skupštini kluba, a pored odluke o Mamićevoj funkciji, donesena je odluka da će Josip Kuže biti prvi šef struke Modrih.

Predsjednik Barišić je u 15-minutnom izlaganju pred novinarima govorio o glavnom cilju Uprave za iduću sezonu, osvajanju prvenstva i Kupa, a požalio se da su sadašnjoj upravi "zadaće prevelike, a uvjeti preteški". Ograđuje li se to Barišić od eventualnog neuspjeha, tek ćemo vidjeti.

Predsjednik se pohvalio kako Dinamo u iduću sezonu ulazi s 25-oricom igrača u kadru od čega ih je čak 19 učenika Dinamove škole čime se u Maksimiru veoma ponose. Barišić je također rekao kako je cilj uprave prevladati debakl i izboriti se za vrh, a najavio je i novi pristup medijima ne bi li klub uspio vratiti gledatelje na stadion.

Zanimljivo da će proračun kluba za iduću sezonu iznositi 30 milijuna kuna, a predsjednik je rekao kako Uprava do sljedeće skupštine, koja se održava 18. srpnja, namjerava definirati sve troškove za nadolazeću sezonu.

Inače, današnja je sjednica IO-a bila posvećena 60. godišnjici kluba, a predsjednik Barišić je najavio da će klub najesen izdati knjigu sa svim igračima koji su prošli kroz Dinamo kao i rezultatima i uspjesima koje su Modri zabilježili u svojoj povijesti.

Pročitajte više