Unicaja iznenadila Real, Kusu samo jedna asistencija

ZAPOČELO je doigravanje u španjolskoj košarkaškoj ACB ligi, a osmoplasirana Unicaja je iznenadila najbolji Real i pobijedila u Madridu 89:73 u prvoj utakmici četvrtfinala.

U regularnom dijelu je Real ostvario čak 29 pobjeda i samo 5 poraza, dok je Unicaja jedina momčad koja je ušla u doigravanje, a nije imala pozitivan omjer već 17:17.

No, u prvoj utakmici četvrtfinala Unicaja je slavila u Madridu i tako najavila veliko iznenađenje. Serija se igra na dvije pobjede i Unicaja u Malagi ima meč loptu.

Real je vodio cijelo prvo poluvrijeme, a na odmor se otišlo s minimalnih 41:40 za domaćina. No, u trećoj četvrtini je Unicaja uništila domaćina. Nakon osam minuta drugog poluvremena Unicaja je vodila 60:45, što znači kako su napravili seriju 20:4.

Do kraja se Real nije uspio oporaviti i Unicaja je zasluženo ostvarila startnu prednost. Hrvatski košarkaš Davor Kus je igrao osam minuta i samo je ostvario jednu asistenciju (bez šuta prema košu). Najbolji su kod pobjednika bili Carlos Cabezas sa 16 i Bojan Popović sa 12 poena.

Jedini koji je zadovoljio kod Reala bio je Axel Hervelle sa 20 poena i sedam skokova.

ACB liga, četvrtfinale, prva utakmica:

Real Madrid (1) - Unicaja (8) 73:89 (0-1) 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više