LIGE PETICE

United je osmi klub Premiershipa, a Solskjaer poručuje: "Nema brige, blizu smo"

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED odigrao je još jednu razočaravajuću utakmicu ovog vikenda. Na gostovanju kod West Hama poraženi su 2:0 u 6. kolu Premiershipa.

United se sada nalazi na osmom mjestu ljestvice uz dvije pobjede te isto toliko remija i poraza. Prikazuju vrlo nekonstantan nogomet cijelu sezonu, ali njihov menadžer Ole Gunnar Solskjaer uvjeren je da će dobri rezultati doći.

"Razočaravajući dan. Ne smijemo biti potišteni i moramo ići dalje. To neće biti teško jer poznajem karakter ovih igrača. Da, trenutno su jako razočarani, ali znaju i sami da nam dolazi velika utakmica protiv Arsenala sljedeći vikend. Danas su obje ekipe mogle pobijediti. Da su ključne situacije otišle na našu stranu možda bi priča bila drugačija, ali zabili su dva sjajna gola. Nekada se tu radi o kombinaciji sreće i kvalitete. I mi smo imali prilike koje smo trebali iskoristiti. Vrlo izjednačena utakmica."

Solskjaer je potom upitan o tome je li njegova ekipa napravila dovoljno dobar posao u prvom poluvremenu.

"Ne. Bilo je puno širokog prostora za iskoristiti, ali mi smo se odlučili na sigurnija dodavanja u tim trenucima umjesto da iskoristimo ponuđeno. Poboljšat ćemo se."

"Najbitnije se skupiti kao ekipa"

Unatoč još jednom lošem rezultatu, Solskjaer je uvjeren da se ovakvi porazi ne događaju zbog manjka kvalitete u ekipi.

"Neki su igrači ozlijeđeni i nije riječ o manjku kvalitete, a to moramo prebroditi. Ostatak ekipe je dovoljno dobar. Ne bih htio biti nigdje drugdje na svijetu nego s ovim dečkima. Moramo se okrenuti sljedećoj utakmici i vidjeti što možemo učiniti bolje. Nekada previše analizirate, nekada je najbitnije se skupiti kao ekipa. Borili su se, nikada nisu odustali tako da se veselimo sljedećoj utakmici."

Je li mladost problem u Unitedovoj ekipi?

"Nismo toliko mladi. Imamo iskustva, nekoliko osvajača Premier lige s nekoliko mladića. Sada nam fale golovi, kao što sam rekao, da iskoristimo ključne trenutke utakmice. Nema brige, blizu smo dobrih rezultata", rekao je Norvežanin.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više