Borkinja u suzama: "Nisam dovoljno lijepa da bi me UFC promovirao"

Screenshot (Youtube)

UFC-ova marketinška mašinerija može od boraca napraviti planetarne zvijezde ako oni to mogu poduprijeti svojim izvedbama u kavezu. Uz toliki broj boraca u njihovom rosteru, teško da svi mogu ostvariti zvjezdani status.
 
UFC-ova borkinja slamka kategorije, Felice Herrig, ostvarila je pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom nad Justine Kish na UFC Fight Nightu 112, čime je došla do svoje treće pobjede u nizu. S ukupnim omjerom pobjeda i poraza od 4-1 u UFC-u, Herrig smatra kako ne dobiva prilike koje dobivaju drugi borci i borkinje.
 
“Iskreno govoreći, mislim da jednostavno nisam dovoljno lijepa i mlada da bi me UFC promovirao. Teško sam se naradila da bi došla do ovdje gdje sam sada i teško je to sve gledati, ljudi koji nisu prošli ni blizu što sam ja prošla nego su se samo u pravo vrijeme pojavili u UFC-u. Oni dobivaju sve moguće prilike. Toliko sam se naradila za ovo sve, ali to nema veze jer nisam dovoljno lijepa i mlada", kazala je kroz suze novinarima nakon UFC Fight Nighta 112 Herrig.
 

 
Dodala je i kako smatra da bi trebala biti rangirana u top 10 izazivačica u svojoj kategoriji te kaže kako je ovakav način rangiranja borkinja isključivo u službi marketinga. Ovim načinom se podupire borkinje koje je UFC odlučio pogurati.
 
"Definitivno bi trebala biti u top 10. Ali isto tako mislim da je taj način rangiranja boraca trik, marketinški alat kojim se želi opravdati UFC-ovo sparivanje boraca i kojim se želi pogurati borce koji ne spadaju u top 10. Moja dijela će govoriti za mene. Pobijedila sam dvije neporažene borkinje. Alexa Grasso i Justine Kish su vrhunske borkinje. Ne treba mi otmjeni trofej kao potvrda mog dobrog rada", otvorila se okupljenim novinarima Felice.
 

Pročitajte više