USA Today o Stipi Miočiću: "Najopakiji čovjek na svijetu nakon mečeva čisti WC u vatrogasnoj postaji"

Foto: Stipe Miocic/Instagram

STIPE MIOČIĆ, UFC-ov teškaški prvak svijeta, i dalje fascinira Amerikance. USA Today je napravio veliku priču o UFC prvaku Stipi Miočiću koja se osvrće i na njegov drugi život i drugi posao – onaj vatrogasca. Stipu se opisuje kao "najopasnijeg čovjeka na svijetu koji je i dalje ostao skroman neovisno o tome što je u posljednjih godinu i pol dana zaradio više od 1.2 milijuna dolara te je uspješno obranio osvojeni pojas UFC prvaka".

"Stipina nagrada za to što je postao najopasniji čovjek u UFC-u i to u njegovoj najopakijoj diviziji je bila krpa za čišćenje i sredstvo za odčepljivanje odvoda kako bi obrisao podove i počistio WC. Bilo je to u svibnju 2016., samo četiri dana nakon što je nevjerojatnom desnom rukom nokautirao dotadašnjeg šampiona Fabricija Werduma na UFC-u 198 u Brazilu. Samo četiri dana nakon toga se vratio u stanicu i radio je kao vatrogasac", stoji u uvodu.

"Ova ekipa tu, to su divljaci", šali se Miočić dok čisti frižider od ostataka hrane koju njegovi kolege ostave i koja se zna često upljesniviti. No, Stipi ne to smeta, nikada nije niti pomislio kako želi napustiti svoju postrojbu.

"Niti jednom. Nema nikakvog razloga zašto bih se odrekao ovog posla. Obožavam pomagati ljudima, a nikada ne znate kako će vam se karijera razvijati. Volim raditi, volim biti zaposlen. Ne želim imati previše vremena jer sam onda nervozan".

"Stanica je kao veliko igralište za nas dečke. Tu treniramo, tu radimo, tu se osjećaš kao grupa u kojoj svatko svakome čuva leđa", opisuje Stipe svoju ljubav prema poslu.

Slavu, tvrdi "Vatrogasac", nikada nije volio…

"Prvo mi je bilo neugodno zbog čitave strke oko mene. Sebe ne vidim boljim od bilo koga drugoga, samo zato što sam dobar u nekom poslu. Pričati sranja o drugima, to je za mene previše teško i previše naporno. Pokušavam držati sve oko sebe vrlo jednostavnim. Radim u stanici kao vatrogasac, udaram ljude u glavu koliko god jako mogu i živim svoj život".

Kao vatrogasac zarađuje 14 dolara na sat. Iako je smanjio obujam svojih smjena, ipak se zna dogoditi da odradi i do 60 sati u tjednu. Ako za to postoji potreba. Njegovi šefovi bi mu nekada progledali kroz prste, no on to ne želi.

"Nekada se pitam, pa što radi ovaj čovjek. Nekada je tu samo par sati prije nego što mora letiti na meč. To je prilično nevjerojatno. U tom bi trenutku mogao biti bilo gdje, odmarati se i pripremati se za nekog ogromnog lika koji ga želi nokautirati. Umjesto toga, on je tu gdje ga svi zezamo i ismijavamo", opisuje Stipinu osobnost njegov šef Kenneth Papesh i dodaje:

“Nikada se ne žali jer kao trenutačno zaposlen na pola radnog vremena dobiva teže zadatke. Da budemo iskreni i ne može se žaliti. Posao je takav kakav je".

O Miočiću samo riječi hvale ima i njegov drugi šef – predsjednik UFC-a Dana White.

"Stipe je pravi prototip muškarca. Imate tipa koji je sjajan sportaš, uđe u kavez i izmjenjuje udarce s protivnicima te ih gotovo uvijek nokautira u prvoj rundi. To je nešto što morate voljeti", rekao je za USA Today.


 

Pročitajte više