Usain Bolt odgovorio Roggeu: Ja sam ljubimac publike, to je jedino bitno!

JAMAJČANSKI sprinter Usain Bolt, trostruki olimpijski pobjednik i trostruki svjetski rekorder na Igrama u Pekingu, ne obazire se na kritike koje je na njegov račun odaslao predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge.

Podsjećmo, Rogge je prozvao Bolta zbog, prema njemu, nesportskog i nekorektnog ponašanja prema suparnicima prilikom proslava svojih veličanstvenih uspjeha:

"Ne smeta me to što voli raditi šou",  izjavio je Rogge nastavivši:

"Mislim ipak da bi morao pokazivati više poštovanja prema suparnicima: rukovati se s njima, potapšati ih po ramenu ili nešto slično umjesto da isključivo bude okrenut svojim predstavama."

"Samo pokazujem svoju osobnost"

Nakon što je u štafeti 4x100 uzeo treće zlato u Pekingu, uz još jedan svjetski rekord, Bolt je na kritike čelnog čovjeka olimpijskog pokreta odgovorio:

"Gledatelji vole moje predstave. Oni gledaju i čekaju što ću ja učiniti, a ja im darujem svoj šou i to se publici sviđa! Ja znam uživati u svojim utrkama i ljudi to vole. I zato me ne zanima što netko misli ili komentira o tome, jer ja sam ljubimac publike, to je jedino važno! Ja sam taj koji gledatelje ispunjava zadovoljststvom, i sve što činim, radim zbog sebe, svog trenera i zbog navijača. Ja samo pokazujem svoju osobnost",  zaključio je tu temu Bolt.

"Pokorili smo svijet"

Dakako, prokomentirao je i vlastite uspjehe na stazi Ptičjeg gnijezda u Pekingu:

"Imam tri zlata i tri svjetska rekorda! Zamolio sam svoje kolege iz štafete da mi omoguće još jedan svjetski rekord, i oni su to učinili. Sve što mogu reći da je su jamačanski sprinteri pokorili ostatak svijeta",  zaključio je Bolt.

Pročitajte više