UTAKMICA OD 300 MILIJUNA FUNTI Za zadnje mjesto koje vodi u Premiership borit će se Fulham i Aston Villa

Foto: Screenshot

ASTON VILLA je u uzvratnoj utakmici polufinala doigravanja Championshipa kod kuće odigrala 0:0 s Middlesbroughom i tako obranila prednost 1:0 iz prve utakmice.

Momčad iz Birminghama tako je izborila priliku da se 26. svibnja na Wembleyju protiv Fulhama nakon dvije godine vrati u Premiership.

Aston Villa je u utorak navečer mogla do vrha napuniti mrežu Middlesbrougha, ali goste je u utakmici do samog kraja držao nevjerojatni Darren Randolph, koji je imao tri nevjerojatne obrane. Domaćinima je pomogao i sudac Mike Dean, koji je u 87. minuti napravio nevjerojatan propust.

Domaći golman je nakon gužve koju su si skuhali njegovi suigrači rukom izvan kaznenog prostora zaustavio udarac Traorea koji je išao u gol. Trebao je to biti izravni crveni karton za Sama Johnstonea, no Dean mu je pokazao samo žuti karton. Iz slobodnog udarca Downing je pogodio gredu i Villa se izvukla.

Na Wembleyju je čeka Fulham srpskog trenera Slaviše Jokanovića, koji je izgubio prvu utakmicu od Derbyja 1:0, ali je kod kuće slavio 2:0 i plasirao se u finale. Do zadnjeg kola Championshipa Fulham, koji je iz Premiershipa ispao 2014. godine, imao je niz od 19 utakmica bez poraza i malo mu je nedostajalo da izbori izravni plasman u Premiership kao drugoplasirana momčad. To je uspjelo prvaku Wolverhamptonu i drugoplasiranom Cardiffu.

Te dvije momčad i pobjednik velikog finala na Wembleyju će samim ulaskom u najviši razred engleskog nogometa zaraditi najmanje 170 milijuna funti. Ne ispadnu li odmah iz lige, ta zarada popet će se do 300 milijuna funti, ovisno o rezultatima i broju televizijskih prijenosa. Zbog toga se finale doigravanja Championshipa neslužbeno naziva najskupljom utakmicom na svijetu.

Stoke City je, iako je ove sezone ispao iz lige, zaradio čak 99 milijuna funti. Usporedbe radi, Real Madrid je osvajanjem Lige prvaka prošle godine osvojio tek nešto manje od 100 milijuna eura.

Pročitajte više