Vaha i Alžirci zadovoljni: Kamerunci im isplaćuju 400 tisuća dolara i tjeraju Eto´a u mirovinu

ALŽIRSKI nogometni savez (FAF) prihvatio je odštetu od 400.000 eura koju će mu isplatiti Kamerunski nogometni savez, budući da kamerunska reprezentacija nije doputovala na prijateljsku utakmicu u Alžir koja je bila zakazana za 15. studenog.

Kamerunska reprezentacija osvojila je početkom prošlog mjeseca turnir u Maroku. Budući da nisu dobili premije za taj nastup, kamerunski nogometaši, predvođeni kapetanom Samuelom Eto'om, odlučili su bojkotirati utakmicu u Alžiru.

Kamerunski nogometni savez ponudio je svojim kolegama iz Alžira odštetu od 400.000 eura za nanesenu štetu zbog neodigravanja utakmice. Alžirci su u početku to odbili i tražili su, kako prenosi Goal.com, dvostruko više. No, u subotu su odlučili ipak prihvatiti početnu ponudu, čime je ova priča, što se tiče saveza dvije zemalja, završena.

U međuvremenu, Kamerunski nogometni savez suspendirao je kapetana Samuela Eto'a na 15 utakmica suspenzije u reprezentaciji. Za sličnu povredu discipline, zamjenik kapetana reprezentacije Eyong Enoh Takang dobio je zabranu nastupa u dvije utakmice.

Eto'ov odvjetnik je najavio kako se njegov klijent neće žaliti na kaznu, sugerirajući ''kako je sankcija usmjerena na okončanje Eto'ove karijere u reprezentaciji''.

Izbornik reprezentacije Alžira Vahid Halilhodžić, bivši trener Dinama, izrazio je veliko zadovoljstvo izrečenim kaznama Kamerunskog nogometnog saveza svojim igračima.

Pročitajte više