Van Nistelrooy: Za mene je reprezentacija završena priča



NAPADAČ HSV-a, 33-godišnji Ruud van Nistelrooy, nije se našao na proširenom popisu za SP od 30 igrača koji je nizozemski nogometni izbornik Bert van Marwijk objavio u utorak.

Van Nistelrooy nije skrivao razočaranje takvim potezom izbornika i kazao je da je za njega sada reprezentativna karijera definitivno završena.

"Iz razgovora s Van Marwijkom koje smo vodili posljednjih tjedana znao sam da su mi šanse za ulazak u nizozemsku reprezentaciju relativno male. Osobno, smatrao sam da postoje razlozi zašto bih trebao dobiti poziv. Forma mi se popravila, kao i zdravstveno stanje. Završio sam sezonu prilično dobro i bio sam spreman naporno raditi na pripremama za SP. Međutim, izbornik je, nažalost, imao drugačije ideje", rekao je Van Nistelrooy.

"Naravno da sam razočaran, ali izbornik je taj koji donosi odluke. On je morao vjerovati da mogu na neki način pridonijeti reprezentaciji, ali to nije bio slučaj. Moje izvedbe posljednjih mjeseci bile su iznad svih očekivanja, ali nažalost, Svjetsko prvenstvo započinje prerano za mene", dodao je nizozemski veteran, koji je posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao na Euru u Austriji i Švicarskoj 2008. godine.

Ukupno je bivši napadač PSV-a, Manchester Uniteda i Real Madrida za Oranje odigrao 64 utakmice i postigao 33 gola.

Pročitajte više